Manfrotto Offroad Hiker 30L fotós- és túrahátizsák

0

A gyártók a hagyományos nagy penetrációjú termékek mellett egyre inkább olyan területeket is megcéloznak, amelyek eddig egy kicsit hanyagolva voltak kevésbé jelentős elterjedtségük miatt. A mindennapos táskának is átalakítható fotóstáskák mellett a különlegesebb helyzetekben használható túraeszközök is felkeltették a gyártók érdeklődését. Ez alól a Manfrotto sem kivétel, cikkünk tárgya, a Manfrotto Offroad Hiker 30L kifejezetten azoknak a túrakedvelőknek készült, akik a fotózást is komolyan űzik.

A Manfrotto Offroad Hiker 30L külsőre egy hagyományos túra hátizsáknak néz ki. Belsejét azonban úgy alakították ki, hogy a táska alsó részébe objektívvel ellátott DSLR vagy MILC fényképezőgépünket és plusz (akár 70-200-as telezoom) objektívünket is elhelyezhessük.

A hátizsák egyik oldalán gumírozott felső résszel rendelkező hálós zseb található pl. kulacsnak, vagy italos flakonnak. E felett cipzáras belső rekesz is megtalálható a kisebb tárgyainknak, de akár az iratainknak is.

A másik oldalon lévő cipzár nyitásával a fotós rekeszbelső részéhez férünk hozzá. Használat során ehhez nem is szükséges teljesen levennünk magunkról a táskát, elég, ha egyik vállunkról levesszük a pántot és elfordítjuk magunk körül a hátizsákot.

A Manfrotto Offroad Hiker 30L igen kényelmesen hordható, ezt szélesen párnázott vállpántjainak, valamint elöl megköthető derékpántjainak köszönheti. A derékpántokon könnyen elérhető zsebeket alakítottak ki, egyikük hálós, a másik teljesen zárt, utóbbi bélelt, így telefon hordásához is megfelelő. Mindkettőt cipzárral nyithatjuk és zárhatjuk.

A speciális kialakítású mell heveder (a szokásos mell heveder mellett) a nyakunkban hordott gépet szorítja a mellkasunkhoz, hogy az túra közben ne libegjen.

A túrázáshoz szükséges holmijainkat a táska legfelső részébe helyezhetjük el. Mivel megosztott hátizsákról van szó, ennek beltartalma nem akkora, mint egy szokványos és méretes túrahátizsáké, inkább csak egy kisebb hátitáska beltartalmával egyezik meg, azaz egy hetes, sátrazós vagy kulcsosházas túrázásra még nem alkalmas. A fotós felszerelés fogadására alkalmas alsó részt eltávolításával azonban értékű túrazsákká alakítható a hátizsák. Túrabotot használaton kívül a táska mindkét oldalára felfogathatunk.

Esővédő huzatot a táska felső, fedő részében találunk, de a táska anyaga egyébként alapvetően vízlepergető.

A Manfrotto Offroad Hiker 30L ára bruttó 37.900 Ft.

A fotós túrahátizsákot a Manfrotto forgalmazójától kaptuk a teszt idejére. Köszönjük!

Ha a bemutatóink segítettek a gép kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!