Manfrotto Professional Shoulder Bag 40

0

E válltáska szériája elnevezésével nem sokat tökölt a Manfrotto. Nevéből megtudjuk, hogy profi és azt is, hogy válltáska.. A legbeszédesebb viszont a száma, a 40-es. A gyártó ötfélét tart készleten ebből a sorozatból 10-től 50-es méretig, így ez az utolsó előtti legnagyobb közülük. Külső méretei egész pontosan: 31 x 30 x 43 cm, üresen pedig 1,5 kilós súlya húzza majd a vállunkat.

Persze egy fotós táska lényege az, hogy tároljunk benne valamit, leginkább fényképezőgépet és kiegészítőit. Ehhez 28 x 17 x 40 cm-es belső pakolótér áll rendelkezésünkre. A belső minden oldalról és alulról is vastag párnázattal kerített, és bababőr puhaságú posztóbéléssel burkolt. A megfelelő tárolóhelyek kialakításához két nagy füles (L-alakú) és egy kisebb, tépőzáras elválasztópárnát kapunk. A tépőzárak a táska falainak bármely pontjához hozzátapadnak, tehát a belső kialakítására viszonylag szabad kezet kapunk.

Az elválasztók piros színűek, a belső pedig ezen kívül világosszürke, így a jellemzően fekete felszerelési tárgyak könnyen észrevehetők odabent. A nagy belső térben egy profi, portrémarkolatos DSLR váz fér el, felcsatolt 70-200mm-es optikával és 4 kisebb objektívvel, valamint apróságokkal.

Nem annyira apróságok számára ott a belső térben kialakított laptoptartó rekesz, melyet egy vastag, tépőzáras párna választ el a többi felszerelési tárgytól. 22 x 4 x 32 cm-es mérete egy 13″-os laptop számára ideális. Ez a tartó rész nem zárható, a számítógépet mint egy zsebbe csúsztathatjuk be. Két oldali tépőzárainak köszönhetően könnyen kivehető, így ha nincs szükség laptopra, megnövelhetjük az egyéb felszerelésnek szánt belső teret.

A fő tárolórekeszhez a hátulról előre nyitható, cipzáras táskafedél kihajtásával jutunk, melyen középen egy gyors cipzárat is elhelyeztek, ha egy mozdulattal szeretnénk hozzájutni valamelyik bent tárolt dologhoz. A cipzár húzóvége az egyik oldalára vart zsebbe bújtatható, így véletlen nyitása lehetetlen. Igaz ugyan, hogy nem ez a legbiztosabb módszer, de ez a megoldás az illetéktelenül matató kezek ellen is védi valamennyire a felszerelést.

A hátlapon kívül a táska minden oldalán találunk kisebb nagyobb rekeszeket, zsebeket is. Balra egy kis cipzáras zseb a laposabb kiegészítőknek, jobbra ugyanez, valamivel nagyobb kivitelben, elején egy tépőzáras füllel „zárható” lapos rekesszel. A kiegészítők zömét a válltáska elején nyitható nagyobb rekeszben tárolhatjuk, ahol mobiltelefon- és tolltartók, sőt hátul egy külön tablet-tartó zseb is helyet kaptak, melyben akár egy 10″-os készülék is elfér.

A táska kívül egyszerű fekete műanyagszövet, hivalkodóbb díszítések nélkül. Csak az elején lévő kis piros céglogó, illetve az elülső rész szimmetrikus párnázata töri meg némileg az egyhangúságot. Ez utóbbi az átlaghoz képest szilárdabb tartást ad az előlapnak. A Manfrotto Eco-Toughnak nevezi ezt a szolgáltatást, mely kemény és többrétegű bevonatával az élesebb tárgyak okozta sérülésektől védi a táska tartalmát. Kevésbé kell tehát aggódnunk, ha a válltáskát nekiütjük, az asztal sarkának, vagy egy kiálló vastag ágvégnek, esetleg sziklának. A termék a Camera Protection System (CPS) technológia jegyében készült, mely szintén a fokozott biztonságot tartja szem előtt.

Hasonlóan kemény kiképzésű a táska alja is, ahová négy gumiláb is került, így komolyabb koszolódás nélkül letehetjük a Shoulder Bag 40-et. A külső vízlepergető tulajdonságú, így kisebb esőben, ködben nem kell aggódnunk, nagyobb zápor esetén pedig felhúzhatjuk az alaptartozékként kapott szürke esővédő ponyvát.

A táska vállpántja műanyag karabinerekkel csatlakozik. Pántja széles, vállal érintkező párnázata kényelmes és széles. Egy alsó tépőzárral levehető.

Elviselhetően nagy méretének hála, légi utazásnál akár a repülőgép fedélzetére is felvihető, ha pedig külsőben is hozzá való utazókoffert szeretnénk, a Manfrotto Professional Roller Bag 50 és 70-es modell ajánlott.

A táskát a Manfrotto Magyarországtól kaptuk kölcsön a kipróbálás idejére.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!