Rollei iFootage Shark Slider S1

0

A Rollei iFootage Shark Slider S1 tömege csupán 3,4 kg, köszönhetően a felhasznált anyagoknak, amely szénszálas kompozit + alumínium + rozsdamentes acél. A könnyebb hordozhatóságért egy hordtáskát is adnak a termékhez, amelybe a slider, a lendkerék és két toldásra használható szénszálas rúd is elfér.

A slider összerakása nem igényel komolyabb felkészültséget, a kocsi alsó részén kell befűznünk és rögzítenünk a bordás szíjat, amelyet a slider két végén kell átvetnünk, majd ismét a kocsihoz rögzíteni. A vázszerkezet egyik oldalára illeszthetjük a lendkereket, amely a még simább és még finomabb mozgások elérését hivatott szolgálni.

A kamera kocsi ezen lendkerék segítségével mozgatható, motoros meghajtással ez a slider nem rendelkezik. A lendkerék használatán túl a kocsit kézzel is mozgathatjuk, illetve a kocsi elején lévő piros színű szorítóval rögzíthetjük is, valamint a járás keménységét is beállíthatjuk.

A kocsira állványfejet helyezhetünk, így rögzíthetjük rá a kamerát vagy a fényképezőgépet. Magát a vázszerkezetet akár a saját lábaira, akár a két szélén stúdióállványokra, akár a középső bázistalpon fényképezőgép állványra is helyezhetjük. A vízszintezéshez a kocsin két lineáris vízmértéket helyeztek el.

Ha a komolyabb változatot vásároljuk meg, vagy a kisebb változathoz külön megvesszük a kiegészítő toldó csöveket, akkor az eredetileg 65 cm-es úthosszt 1,3 méteresre növelhetjük. Az extra csövekhez természetesen extra hosszú fogasszíj is jár, így a kocsi lendkerekes mozgatása a hosszabb verziónál is megoldott.

A Rollei iFootage Shark Slider S1 ára bruttó 251.990 Ft, a két kiegészítő hosszabbító cső bruttó 31.490 Ft, a kiegészítő csöveket is tartalmazó Shark Slider S1 kit pedig bruttó 277.190 Ft .

A profi videózáshoz használható slidert a Pálvölgyi Digital Budapesttől kaptuk kölcsön.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!