Olympus E-300 a Forma 1-en

0


Rövid története alatt az Olympus E-300-at már eddig is jelentős figyelem kísérte, széleskörű sajtóvisszhangja van, és számos díjat nyert. Ezt a fényképezőgépet eredetileg igényes amatőrök számára tervezték, hogy ők is kipróbálhassanak egy NégyHarmad szabványon alapuló digitális tükörreflexes fényképezőgépet. De az opcionális objektívek széles választéka, és más kiváló képminőséget és könnyű kezelhetőséget biztosító kiegészítők számos profi fotós tetszését is megnyerték, közöttük a Forma 1-es fotósét Jon Nicholsonét is. Ő különösen a 8 millió képpontos felbontásból és a látványos eredményt biztosító teljes körű vezérlésből húz hasznot. E mellett az Olympus rendkívül kis mérete teszi számára ideálissá olyan helyszíni fotókhoz, amelyek egy autóversenypályán készülnek.

Miközben Nicholson élve jogával szabadon kószál a Ferrari szerelőaknáitól a hajmeresztő pályakanyarulatokig, hogy a különleges pillanatokat a legjobb helyről fotózhassa, megjegyzi: „Valóban szerencsés vagyok, hogy mindenhová bejutok”. De mint viharedzett fotósnak, nem szabad hogy a szerencse játsszon közbe lélegzetállító képek készítésébe. Az éles fotósszem és az első osztályú felszerelés kombinációja garancia a nagyszerű fotókra. A pálya szélén legszívesebben a ZUIKO DIGITAL ED 300mm (kisfilmes rendszerben 600mm, 1:2.8) és a ZUIKO DIGITAL ED 50-200mm (kisfilmes rendszerben 100-400mm, 1:2.8-3.5) objektíveket használja, amely biztosítja a virtuális szemkontaktust a pilótákkal, akárhogy is gyorsítsanak, és függetlenül attól, hogy a kör melyik részén mozognak.Por, füst és más levegőben lebegő részecskék mindennaposak Jon Nicholson munkájában – mint amikor például Schumacher vagy Barrichello keveri fel a levegőt villámgyors beállásával egy kerékcseréhez. A legtöbb fotós ki nem állhatja, ha ilyen környezetben kell objektívet cserélnie. Nicholson nyugalmát azonban semmi sem kell zavarja, miközben a ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm (kisfilmes rendszerben 14-28mm, 1:4.0) lencsére vált, hogy egy mindent átfogó, különösen széles látószögű képet készíthessen. A fényképezőgép védve marad, köszönhetően az Olympus egyedülálló SSWF szűrőjének, mely nagysebességű vibrációt keltve leráz minden idegen részecskét, amely a képérzékelőre kerül objektívváltás közben. Ez biztosítja, hogy Nicholson Olympus E-300-asával készült képeket soha se szennyezze be semmilyen kosz vagy piszok, így biztosítva ez elérhető legjobb képminőséget.

Bár alapvetően arra készült, hogy a hobbifotósok professzionális igényeinek feleljen meg, az Olympus E-300 kedvező fogadtatásra talált számos elismert profi körében is, akik számára fontos egy kis méretű és rugalmas használatot biztosító digitális tükörreflexes fényképezőgép. Jon elismerően nyilatkozik az Olympus E-300 professzionális képességeiről és kezelhetőségéről, amelyet néhány hónapja folyamatosan használ a kimerítő Forma 1-es körök megörökítésére, és amely kitűnő eredménnyel vizsgázott az ember és géppróbáló küzdelmeken. A fotográfus összefoglalója: „Valóban profi eredményt produkál, és élvezet használni a szezon versenyei folyamán.”