Peak Design fotós táskák a mindennapokra is

0

A Peak Design tavaly frissítette egy sor táska szériáját, amelyek közül talán a legérdekesebbek azok, amelyeket úgy alakíthatunk saját kedvünk szerint, ahogy csak akarunk, így fotós táskaként is alkalmazhatjuk, de mindennapos használatra is megfelelőek lehetnek.

Nemrégiben három ilyen táska járt nálunk, a Peak Design Everyday Messenger 13L V2, a Peak Design Everyday Tote 15L V2 és a Peak Design Everyday Totepack 20L V2.
Akik ismerik a Peak Design jelöléseit, már a terméknévből tudhatják, hogy közepes és nagy méretű táskákról van szó, 13, 15 és 20 literes űrtartalommal.

A méretnél azonban sokkal fontosabb a kialakítás, amelyek között jelentős eltérések vannak az egyes modellek között.

Peak Design Everyday Messenger 13L V2

A válltáska külsőre tényleg egy átlagos, hétköznapi táskának fest, bár nagyon tetszetős. Kialakítása azonban lehetővé teszi, hogy sérülékeny fotós felszerelést is hordjunk benne.

Ehhez jól testreszabható belső teret kínál, amely két lehajtható „flexfold” térelválasztóval módosítható. Ide egy DSLR gép (közepes méretű) objektívvel, valamint további két közepes, vagy 3-4 kisebb objektív helyezhető.
Belül egy külön rekeszt alakítottak ki max. 14″ méretű notebooknak.

A táska lezárásához a szabadalmaztatott MagLatch zárókapocs használható, amely nem csak kapocsként funkcionál, de a véletlen nyitás ellen mágnesesen is véd. A táskán több pozíciót is kialakítottak a kapocs fogadásához, így kisebb, vagy nagyobb belső tartalom esetén is könnyen zárható marad az Everyday Messenger, akár 6 literrel megnövelve így a belső teret.

A külseje időjárásálló, Bluesign által elfogadott, 100% újrahasznosított, 400d erősségű borítást kapott, belseje pedig szivacsosan bélelt.
A kényelmes hordáshoz széles vállpánt, illetve egy plusz, vékonyabb pánt is rendelkezésre áll, utóbbit átlósan a mellkasunk előtt átvetve fogathatjuk meg a táskát, hogy stabilabb maradjon.

A táskán két cipzáros zseb található, egy kívül a gyorsan elérhető iratoknak, egy pedig belül, ahová értékesebb, ritkábban használt tárgyainkat helyezhetjük (pl. pénztárca, memóriakártyák, stb.).
A cipzárak egyenletes, finom járásúak, a pántokon lévő kapcsokat pedig könnyedén és gyorsan állíthatjuk.

A hátsó részt úgy alakítottak ki, hogy a táskát rá tudjuk húzni a kihúzható fogantyús gurulós bőröndre.

A Peak Design Everyday Messenger 13L V2 szürke, barna és fekete színben kapható, ára bruttó 87 ezer Ft.

Peak Design Everyday Tote 15L V2

Ez a táska a külső megjelenése, illetve kialakítása miatt leginkább hölgyeknek ajánlott, bár a Peak Design saját videójában, illetve termékfotói között egy férfi is szerepel, ahol a hasonlóan világos nadrágjához végülis színben illik a Tote 15L, de mégis összehatásában nekem furcsa ez a nagy fülű táska egy férfin.

Az elődhöz képest új füleket kapott a Tote 15L V2, amely ideálisabb a vállon való hordáshoz, az oldalsó gumis rögzítők pedig leszerelhetők, így átlósan mellkas körül átvetve stabilabb válltáska alakítható ki.

A táska felső szája mágnesesen záródik, de egy külön cipzárral még biztonságosabb rögzítést is elérhetünk.
Belseje szintén átszervezhető, ehhez két flexfold lapot kapunk. Egy külön zsebbe max. 13″-os notebook helyezhető el. A kulcsainkhoz biztonságos rögzítőt is mellékelnek, amelyet ráakaszthatunk a kulcstartónkra, így gyorsan leválaszthatjuk azt a táskáról, ugyanakkor meggátoljuk a véletlen kihúzását és elvesztését.

A PeakDesign Everyday Tote 15L V2 csont és fekete színben érhető el, bruttó 63 ezer Ft-ért vásárolható meg.

Peak Design Everyday Totepack 20L

Az űrtartalmában a három közül a legnagyobb táska a Peak Design Everyday Totepack 20L, amely kialakításában hasonlít a Tote 15L V2-höz, azonban nem vállon, hanem kézben hordásra alakították ki a füleit. Viszont a táska hátsó részén, elrejtve egy belső zsebben találunk két párnázott vállpántot, amelyet könnyedén felcsatolhatunk, így pedig háton hordható táskát kapunk (kézben egyébként 90 fokkal elfordítva hordható kényelmesen). A nem vállon hordós megoldás miatt ez már inkább nevezhető unisex megoldásnak.

A belső felépítése megegyezik a Tote 15L V2-vel, itt is mágnesesen nyílik a felső rész, de cipzárral rázárhatunk, a belsejéhez pedig kapunk két flexfoldod elválasztót, de egyébként sok rugalmas belső zsebbel rendelkezik, mint például a felső részen kialakított, memóriakártyák fogadására létrehozott két kisebb hely. Itt is van hely notebooknak, persze a nagyobb méret miatt a számítógép is nagyobb lehet: ebbe a táskába már 15″-os is elfér.

A PeakDesign Everyday Totepack 20L V2 szintén csont és fekete színben kapható, ára bruttó 76 ezer Ft.