Peak Design Travel Backpack

0

A Peak Designtól már mutattunk be olyan táskát, ami nem csak fotóstáskaként, de mindennapos használatra is alkalmas. A The Everyday Sling azonban nem az egyetlen termékük, ami innovatív megoldásokat használ. Sőt!

A nemrégiben még csak Kickstarter projektként létezett Travel Backpack már piaci bevezetésénél jár. E háti táska különlegessége nem csupán a mérete, hanem az is, hogy moduláris felépítésű.

Jóllehet, sok fotós hátizsák belső terét lehet személyre szabni a mozgatható, tépőzáras, párnázott térelválasztókkal, itt ennél jóval többről van szó.
Alapesetben a táska ugyanis csak a „vázat” tartalmazza (mármint nem a fényképezőgép vázra kell itt gondolni), amihez különböző méretű és funkciójú egységeket vásárolhatunk.

Maga a táska igazán impozáns kivitelű, vízlepergető hatású anyagból készült, de létezik esővédő huzat is hozzá. Az elejébe általános jellegű holmijainkat pakolhatjuk, míg a hátulsó cipzárral nyitható, az előlap lenyitása után elérhető belső térbe pedig az említett tároló egységeket helyezhetjük be. Az előlap belső része egyébként további cipzáras, illetve tépőzáras rekeszeket tartalmaz, utóbbiba akár 15,6″-os notebookot is helyezhetünk.

A táska hátulját úgy alakították ki, hogy a háton hordáshoz használt vállpántokat könnyedén elrejthessük. Ez utazásnál lehet praktikus, hiszen nem gabalyodik bele semmibe a himbálódzó vállpánt, viszont a középső pántnak köszönhetően akár kézben is kényelmesen hordható (akár függőleges helyzetben, akár vízszintesen döntött helyzetben, utóbbinál a hosszanti pántot kell megfognunk). A méret kiválasztásánál egyébként figyeltek rá, hogy repülőre kézipoggyászként felvihető legyen, bár az 56×33×23 cm néhány fapados légitársaságnál már túllóg az alapáras méreten, de kiegészítő szolgáltatást megvásárolva ezeknél a járatoknál sem lesz gond.

A táska belső térébe helyezhető egységek között fényképezőgépe(ke)t és objektíveket fogadó darabok, cipő tároló, egyéb ruha tároló, illetve esővédő huzat érhető el. Ezek 32 cm szélességűek, 8, vagy 17 cm vastagságúak (előbbiekből természetesen kettő is befér egymás tetejére), illetve 17 vagy 32 cm hosszúságúak. A fotós eszközöket tartalmazó egységből létezik 32×17×46 cm méretű is, ebből egyet tudunk elhelyezni a táskában. A többi méretből pedig 2, illetve 3 fér el egymás fölé.

A könnyedén szervezhető, előlapjánál tágítható, max. 45 literes űrtartalmú Peak Design Travel Backpack 45L fekete és zsálya színben érhető el, ára bruttó 108.900 Ft. A kiegészítő egységek 17.990 Ft és 32.900 Ft közötti áron kaphatók.

A Peak Design táskát a Triponttól kaptuk kölcsön bemutatónkhoz.

Ha a cikkeink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!