Peak Design: The Everyday Sling

0

Érdekes látni, hogy manapság a korábban igen népszerű, nagy méretű, sok objektívet befogadó riporter válltáskák mennyire mennek ki a divatból. Ennek okait lehetne keresgélni, de talán felesleges. Helyettük azonban itt vannak az egyre érdekesebb, egyre szebb, ugyanakkor kisebb és könnyebben hordozható modellek, amelyek persze nem oldják meg a nagy táskát igénylők problémáját, de a mindennapos használatnál is alkalmazható megoldás miatt nem is csak fotózásra indulva használhatjuk ezeket.

A Peak Design a hangzatos „The Everyday Sling”, azaz szabad fordításban a mindennapok válltáskájaként fordítható termékkel kíván olyan fotós táskákkal babért és piacot aratni, amelyek nem csak vállon, de derékon is hordhatók, ugyanakkor nem csak fotózáshoz, de a hétköznapok általános használatához is remekül használhatók.

A kétféle méretben kapható The Everyday Sling táskából a kisebbik, 5L jelzésű modell járt nálunk, amely egyébként az újabb is a kettő közül.

A 16 cm mélységű, időjárásálló anyagból készült táska leginkább MILC-ekhez, vagy kisebb objektívvel felvértezett amatőr DSLR-ekhez való. A gépen kívül két további objektív, vagy egy objektív és egy vaku fogadására alkalmas (max. 13 cm mélységgel). A belső elválasztók természetesen átrendezhetjük, de a táska kis mérete miatt sok variációnk nincs. Ha pl. nagyobb objektív (pl. egy 24-70mm f/2,8) kell a vázunkra és cserébe egy, vagy mindkét plusz rekeszt feláldozzuk, akkor ez is járható út ebben az esetben.

A belső rekeszt egyébként úgy alakították ki, hogy akár tabletet is elhelyezhessünk a fotós felszerelés mellett (max. 11″-os tablet fér el).

Arra is van mód, hogy mindkét belső elválasztót kiszedjük, ez esetben pedig a mindennapok egyszerű, de mutatós táskájaként használhatjuk.

A táska belső részén egy méretes cipzáras rekeszt alakítottak ki szűrőknek, pótakkuknak, illetve ugyanitt memóriakártyáknak kialakított zsebeket találunk, ahol azt is megoldották, hogy ne keverhessük össze a már használt kártyákat az üresekkel (piros jelzésűbe helyezzük a használtakat, feketébe kerülhetnek az üresek).

A táska elején lévő 8×17 cm belső méretű vékony zsebbe iratainkat, vagy telefonunkat helyezhetjük.

A párnázott pántot vállunkon átlósan is átvethetjük, de a The Everyday Sling 5L övtáskaként is hordható.

A Peak Design táskát a Triponttól kaptuk kölcsön bemutatónkhoz.

A Peak Design The Everyday Sling 5L ára bruttó 36.900 Ft, a nagyobb méretű 10L-ért 54.900 Ft-ot kell fizetnünk.

Ha a cikkeink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!