5. generációs Larmor LCD védőüveg és napellenző

0

Valószínűleg ismerősen cseng a Larmor név azoknak, akik rendszeres olvasói lapunknak. A leginkább a fényképezőgépek LCD-ire készülő védőüvegjeikről híres gyártó nemrégiben piacra dobta ötödik generációs LCD védőit, amelyhez kihajtható napellenző is jár. Az érintésérzékeny kijelzőknél is alkalmazható kijelző védő többféle méretben is elérhető.

Maga az LCD védő egy 0,3 mm vastagságú, 6 rétegű, 9H keménységű edzett üveg, amelynek hátoldalán adhéziós réteg található, amit egy fóliával takartak le. A dobozban ezen kívül egy státusz kijelző védő, illetve egy tisztító kendő is megtalálható, no és persze a napellenző.

Az üveg felragasztása egyáltalán nem bonyolult, bár egy kis kézügyességet azért igényel. Első lépésben a gépünk kijelzőjét kell megtisztítanunk a mellékelt papírtörlővel, majd ezt követően mikroszálas kendővel az esetlegesen fennmaradt apró porszemeket vagy szöszöket kell eltávolítani.

A felragasztást egyébként érdemes pormentes környezetben végezni, amihez kézenfekvő lehet egy olyan szoba használata, amit legalább 12 óráig zárva tartunk a légmozgások elkerülésére és az esetleges por, szöszök leülésére. Figyeljünk a ruházatunkra is, ha lehet, olyan ruhában dolgozzunk, amely nem szöszöl (extrém precíz emberek megpróbálkozhatnak egy szál esőkabátban is 😀 ).

Ha tiszta az LCD-nk, akkor az LCD védő hátoldaláról le kell húznunk a védőfóliát, majd óvatosan ráilleszthetjük a kijelző fölé az üveget. A védőt csak akkor érintsük már az LCD-hez, ha sikerült pontosan beigazítani azt. Ezt követően középről indulva és kifelé haladva rányomhatjuk az üveget a kijelzőre, az adhéziónak köszönhetően pedig tökéletesen buborékmentes lehet a két réteg közötti rész.

Ugyanígy járhatunk el a státusz LCD-t védő üvegnél is.

A napellenző mágnesesen illeszkedik az LCD védő körüli fém kerethez, azaz igen egyszerűen helyezhető fel és könnyedén le is vehető. A fent lévő napellenzőt annak hátlapjának felhajtásával lehet kinyitni, összecsukásához pedig az oldalsó lemezeket kell előbb befelé csukni, majd rázárni a felső részt.

A Larmor 5. generációs LCD védője többféle népszerű fényképezőgép típushoz is elérhető 8 ezer és 12 ezer Ft között áron.

A terméket az AdvesPhoto-tól kaptuk tesztünkhöz.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!