ThinkTank Photo StreetWalker Rolling Backpack V2

0

A ThinkTank Photo nem szokványos kialakítású hátizsákokat is készít, ennek egyik tagja az igen hosszú nevű StreetWalker Rolling Backpack V2.

Az egyszerű gurulós húzóstáskának tűnő termék jóval több, mint amit első ránézésre gondolnánk. Nem csupán kihúzható fogantyút tartalmaz, de hátulról két szélesen párnázott vállpántot is elővarázsolhatunk, azaz ha akarjuk gurulós fotóstáska, ha akarjuk akkor pedig fotós hátizsák.

Ez azonban még nem minden, hiszen lehet fotós hátizsákot úgy is készíteni, hogy csak a vázaknak, az objektíveknek vagy vakuknak és néhány kiegészítőnek legyen hely. Itt azonban sokkal bővebb lehetőség mutatkozik.

Kezdjük a táska elejénél. A kisebbik, cipzárral nyitható rekeszbe kisebb kiegészítők, pénztárca, okostelefon helyezhető, de a memóriakártyáknak is találunk egy további cipzárral zárható részt.

A nagyobbik rekesz szintén cipzárral nyílik, gyakorlatilag ez a fotós hátizsák fő tárolóhelye, hiszen ezt lenyitva férünk hozzá a fotós eszközeinkhez. Éppen ezért ennek a cipzárnak a húzókáit lakattal lezárhatóra alakították ki (a lakat opcionális, tehát külön beszerzendő).

A táska belseje természetesen igény szerint könnyen átalakítható a tépőzáras térelválasztóknak köszönhetően. Alapesetben egy objektívvel ellátott profi (méretes) DSLR váz és további 5-8 objektív, illetve vaku fér el benne, de átalakítható úgy is, hogy két váz is elhelyezhető legyen. A táska mélysége lehetővé teszi, hogy akár 17 cm hosszúságú objektívet is állítva helyezzünk el benne.

A lenyitható előlap belső felén két cipzárral zárható zsebet találunk, ebbe vékonyabb kiegészítők férnek, pl. szűrők, vagy pótakkumulátorok. Ennek cipzár húzókáit egy kis védőhuzatba húzhatjuk, így ha úgy helyezünk el objektívet a táskába, hogy annak frontlencséjét nem védi kupak, akkor sem sérti fel a fém húzóka.

Elsőre talán nem is tűnik fel, de itt kapott helyet egy notebook tartó rekesz is, amelybe a gyártó szerint max. 15″-os kijelzővel szerelt notebook fér el.

A táska két oldalán egy-egy további cipzáras zsebet találunk, ahová egyéb kiegészítőket, illetve italos palackot is helyezhetünk.

Hátul a felső részen található a rejtett, kihúzható, teleszkópos húzóka, amelynek segítségével könnyedén húzhatjuk magunk után a nehéz felszerelést rejtő táskát.

Ha olyan terepre megyünk, ahol nincs térkövezett vagy aszfaltozott (betonozott) út, akkor viszont nem sok hasznát vesszük a csapágyazott kerekeknek. Ekkor jön jól a hátulról előbújtatható két, szélesen párnázott vállpánt, aminek segítségével hátunkra vehetjük a táskát.

A ThinkTank Photo gurulós bőröndöt a P&A Digital Kft-től kaptuk kölcsön tesztünkhöz.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!