Photokina 2002

0

Fujifilm

Fujifilm FinePix M603

Remek videoképességek apró méretben
A kis méretű készülékben 1/1,7″-os 3,1 Mpixeles harmadik generációs SuperCCD dolgozik. Az állóképek legnagyobb méretben interpolált 6 Mpixelesek (2832×2128), de használható interpoláció nélküli 3 Mpixeles felbontás is. A mozgóképek VGA felbontásúak lehetnek. Az optika 2x-es zoomátfogású. A viszonylag kicsi optikai zoomot több fokozatban állítható, maximum 4,4x-es digitális zoom egészíti ki. Az érzékenység ISO 100 és ISO 1600 között változtatható, ISO 800 és ISO 1600 csak 1,3 Mpixeles felbontás esetén használható, mert ekkor szükséges a pixelek összevonása (a pixel-összevonási technika a SuperCCD III egyik képessége).

A gép támogatja az xD és a CompactFlash kártyákat, ez utóbbiakból a MicroDrive-ot is. Szintén a SuperCCD III-nak köszönhetően a videorögzítés 640×480 pixeles felbontás mellett akár 30 kép/mp sebességgel történhet. 1 GB kapacitású MicroDrive-ra akár 15 percnyi 640×480 pixel felbontású 30 kép/mp frissítésű vagy 30 perc 15 kép/mp frissítésű video rögzíthető, hanggal. A gépre szokatlanul nagy méretű, digitális videokamkordereknél alkalmazott 2,5″ méretű LCD került. A gép piacra kerülése novemberben várható.

  Photokina frissítés

A kiállítás egyik legnagyobb standját a Fuji állította fel. A legújabb digitális minilabor bemutatóján.

A digitális termékskála az üvegfalban. A SuperCCD lehetséges felhasználási területei.

A FinePix F402: nem bonyolították túl.

A gép optikáját kikapcsolt állapotban az automatikus objektívvédő takarja. Az exponáló gomb, a zoom és még néhány gomb a gép tetejéről az oldalára került.

Mint ahogy a legtöbb kompakt géphez, az M603-hoz is készítettek dokkoló állomást. A kellemes kinézetű dokkolóban a fényképezőgép előre vagy hátra billenthető.

A fényképezőgép NP-60-as jelzésű lítium ion akkuról üzemelt. Az akkutartó fedelét nem volt kis művészet visszatenni. Remélhetőleg a használatiban majd részletezik a technikáját. A fényképezőgép az xD kártya mellett MicroDrive-ra is képes dolgozni. SmartMedia nyílást már nem találtunk rajta.


A kép FinePix M603 fényképezőgéppel készült

A kép FinePix M603 fényképezőgéppel készült
És akkor nézzük mit produkál az M603. Sikerült néhány képet a saját kártyánkra is készíteni. A 400-as érzékenység és a gyenge megvilágítás ellenére a kép egész korrekt lett.

A Fuji belső standja a szakmai látogatóknak. A legújabb thermo nyomtató, elméletileg otthonra. A gyakorlatban otthoni felhasználásra ezek az eszközök drágák.