S+Mart Selfiemaker

0

A szelfizést segítő selfie-stickek egyre népszerűbbek hazánkban is. Jóllehet, még nem látni minden sarkon szelfi-bottal fotózkodó magyarokat, az egyre nagyobb választék és a csökkenő árak e fotózási mód terjedését segítik elő.

A korábban bemutatott Kjstar Z07-5 szelfi-bot nem nyújtott 100%-os teljesítményt. A nálunk vendégeskedése során az egyik ragasztás megadta magát, amelyet sikerült megjavítanunk. A válogatós Bluetooth kezelés miatt viszont a régebbi okostelefonunkkal nem lehetett használni.

Most egy másik típust is megvizsgálunk, ezúttal a S+Mart Selfiemakert.

Míg a Kjstar-nál dícsértük az igényes dobozolást, itt ilyet nem tehetünk, hiszen a S+Mart Selfiemaker jóval egyszerűbb módon kerül forgalomba. A doboz nélküli termék eleve összeszerelt állapotban kapható, ez azonban előny lehet, hiszen nem kell szerelgetnünk vásárlást követően, hanem azonnal használható állapotban vehetjük át.

Az összeszerelt bot itt is két részből áll, a teleszkópos botból, amelynek végén egy fel-le dönthető fej található, és a telefontartó keretből. A fej tartását ezúttal is az oldalán lévő csavarral erősíthetjük meg.

A telefontartó alján lévő csavar itt is megegyezik a fényképezőgépek alján lévő állványcsavarral. Örömteli, hogy ez a tartó minden gond nélkül felhelyezhető bármilyen állványra, illetve állványtalpra is, így gyakorlatilag két eszközt is kapunk egy áráért, egy szelfi-botot és egy telefon-tartót fotós állványhoz.

A botra szintén normál állványcsavar került, azaz nem csak telefont, de könnyebb kompakt gépek is ráhelyezhetők.

A telefontartó fej ezúttal is rugós kialakítású, de mégis más működésű, mint a Kjstar megoldása. Itt egy műanyag keretet kapunk, amely egy fém (krómozott) pofát tartalmaz. A rugóval megfeszített szorítópofát a tetején lévő kis műanyag fül segítségével húzhatjuk ki, s a telefon gumírozott keretbe illesztését követően a fület elengedve a telefon rögzül.
A telefontartó 55-85 mm szélességű készüléket képes befogni, a készülék szélességével itt egyáltalán nem kell foglalkoznunk.

A szelfi-bot összecsukva 22 cm, ha teljesen kihúzzuk a teleszkópos tagokat, akkor közel 1,1 méter hosszú lesz. A S+Mart selfie-bot is tartalmaz Bluetooth adaptert, így az exponáláshoz a markolaton található aprócska gombot használhatjuk. Az Android 2.3-on is gond nélkül párosítható Bluetooth-os szelfi-bot szintén mikroUSB-n keresztül tölthető, amely a markolat elején foglal helyet. Ugyanitt található egyébként a szelfi-bot főkapcsolója is, amelyet kis mérete miatt csak körömmel tudunk átkapcsolni.

Használat során a szokásos módokon helyezhetjük a telefont a tartójába, vagyis képernyővel magunk felé, vagy képernyővel előre. Első esetben az elülső, többnyire kisebb felbontású kamerát használhatjuk, cserébe viszont lesz élőképünk is, azaz valamennyire a készítendő képet meg is komponálhatjuk. A másik módnál a telefon hátsó kamerát tudjuk használni, de ekkor bukjuk az élőkép megtekinthetőségét, de a jelentősen jobb képminőséget kaphatunk, mint az elülső kamerával.

A S+Mart Selfiemaker kipróbálása során úgy éreztük, hogy ez átgondoltabb kialakítású, mint a Kjstar változata, s a Bluetooth párosítás is több készülékkel használható. Ezek után félve néztünk rá az árcédulájára, mert bőven 10e Ft feletti árra számítottunk. A legjobb meglepetés ekkor jött, ugyanis a S+Mart Selfiemaker csupán 5.590 Ft, azaz az egyébként sem drága Kjstar-nál is jelentősen olcsóbb.

A S+Mart Selfiemakert az AdvesPhototól kaptuk kölcsön.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!