Think Tank Photo TurnStyle 20 félvállas fotóstáska

0

A Think Tank Photo nem csak fotóstákákat, de rengeteg féle kiegészítőt, derékszíjakat, fényképezőgép tokokat is gyárt. A profiknak szánt különlegesebb termékek mellett azonban megtalálhatók nála a hétköznapibb modellek is, amelyeket amatőrök és hobbi fotósok is igen nagy hatékonysággal használhatnak. Cikkünkben egy félvállas táskát mutatunk be.

A Think Tank Photo még tavaly augusztusban jelentette be a TurnStyle szériát, amely háromféle méretben kínál félvállas fotóstáskát. A TurnStyle 5 kompakt gépekhez, vagy kisebb MILC-ekhez készült, a TurnStyle 10 komolyabb MILC-ek vagy középkategóriás DSLR-ekhez való egy-két objektívvel, míg a legnagyobb TurnStyle 20 egy középkategóriás DSLR-t, 2-4 objektívet és egy tabletet képes magába foglalni.

A fotóstáska hátsó (hátunkhoz közelebbi) részén egy 19×26 cm belméretű, cippzáras részbe helyezhetjük a maximum 10″-os tabletünket. Tablet elhelyezéshez egyébként a belső részben is van lehetőségünk, ha ez szimpatikusabb.

Maradva egyelőre a külső részeknél, a táska elején egy cippzáros, méretes rekesz található, amely kb. 9×24 cm belméretű. Ide különféle kisebb kiegészítőket, iratokat helyezhetünk, de adott esetben egy-két kisebb objektív is elférhet itt.

A fő tárolórész szivacsos belsővel bélelt, belsejében két darab, szintén szivacsos elválasztó falat találunk, amelyet tépőzáras rögzítéssel kényünk-kedvünk szerint áthelyezhetünk. A már említettek szerint itt is található egy nagyobb rész, ahová tabletet is helyezhetünk.

Csat a vállon hordáshoz

A táska hordása alapvetően a félvállas módszer szerint történik, azaz egyik vállunkon átvetve, majd a pántot mellkasunkon áthúzva – és a gyorscsatot becsatolva – hordhatjuk kényelmesen a táskát, de akár egyetlen vállon is tarthatjuk, ha nincs kedvünk a csattal bajlódni (lásd 1. kép).

Akármelyik módozatot is választjuk, mindig van lehetőségünk arra, hogy a táskát magunk elé húzzuk, s ilyenkor jön elő a TurnStyle igazi előnye, azaz hogy könnyedén hozzáférünk a belső tartalmához.

Kapocs a kétféle hordási mód váltásához
 

A kép felső részén a vállon hordáshoz, alsó részén a derékon hordáshoz kialakított fül

Kapocs elhelyezve a vállon hordáshoz

Kapocs elhelyezve a derékon hordáshoz

De ez még nem minden! Arra is van lehetőségünk, hogy a félvállas táskát átalakítsuk méretes deréktáskává. Ehhez a vállpánt rögzítési helyét kell módosítanunk, amelyet könnyedén elvégezhetünk a táska hátulján az áthelyezhető rögzítőkapocs segítségével. Az előre húzhatóság természetesen így is megmarad.

Kedvezőtlen időjárás esetén, ha a táska cseppálló külső anyaga nem volna elég, a TurnStyle aljából esővédő huzatot is elővarázsolhatunk.

A Think Tank Photo TurnStyle táskái szürke és kék színben kaphatóak, 20.000 és 28.000 Ft közötti áron.

A Think Tank Photo táskát a Think Tank Photo termékek hazai forgalmazójától kaptuk kölcsön a kipróbálás idejére.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!