ThinkTank Retrospective válltáska

0

Ha azt mondom fotóstáka, a legtöbb hazai fotósnak a Lowepro és a Kata jutna először eszébe. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ők kizárólag a legjobbak, csupán azt, hogy a legelterjedtebbek.
Aki nem találta meg a legnépszerűbb fotóstáska gyártók közül a neki leginkább tetszőt, annak nincs más választása, keresgélnie kell. Aki viszont csak kis kompromisszumot kell kössön, lehet, hogy rögtön meg is vásárolja a legelterjedtebb gyártók egyik termékét, anélkül, hogy jobban szétnézett volna a lehetőségek között. Aztán élete végéig kínlódik a táskájával, mert ami a vásárlás pillanatában apró problémának tűnt, később idegesítő nyűggé válhat.

Ezért szoktam minden kérdezőmnek azt javasolni, hogy a lehető legalaposabban nézze át a termékpalettát, s ne csak a legismertebb gyártókét. A Think Tank bár a tengerentúlon igen népszerű, idehaza még csak most kezd terjedni. Termékeik között a megszokott kialakításúakat is találunk, de igazán praktikusakat és különlegeseket is.

Cikkünkben most egy nagyon kényelmes válltáskát vettünk górcső alá.

ThinkTank Retrospective 10

Válltáskákból jópár szériát kínál a Think Tank Photo. Az egyik legszimpatikusabb a Retrospective sorozat, amely minőségi (poliésztert is tartalmazó) vászonból készült táskákat tartalmaz.
Az összesen hétféle méretben kapható Retrospective táskák közül nálunk a közepes méretű 10-es járt.

A 30×14×20 cm belméretű fotóstáskába normál méretű DSLR-t és standard objektívet helyezhetünk, emellett 2-4 objektívnek, illetve vakunak is van hely. A felső rész teljesen rásimul a táskára, a rögzítését tépőzárakkal oldották meg. A felső rész felhajtása után érjük el a nagy méretű külső zsebet, amely 27×6 cm belméretű. Itt találjuk egyébként az esővédő huzatot is, amely nedves körülmények között hivatott az egyébként nem vízhatlan táska és tartalmának megóvására.

Kívül még két külső zsebet találunk kisebb állványnak, vagy italos flakonnak (vakut ide nem tennék, elég könnyű elhagyni belőle).

Belül három belső térelválasztó panelt találunk, melyek tépőzárral áthelyezhetők igény szerint. A táska két szélén két kisebb zsebet is találunk, ide könnyedén elhelyezhetjük vakunkat, vagy vakuinkat.
A hátsó részen, szintén belül egy zippzáras zsebet találunk, amelybe apró notebook, ultrabook, tábla PC, vagy iPad férhet el.

A ThinkTank Retrospective 10 cipelését párnázott, csúszásgátlóval is ellátott vállpánt teszi kényelmessé.

A ThinkTank Retrospective 10 2-3 objektíves DSLR szett hordozásához elegendő, a legkisebb Retrospective 5 1-2 objektív és DSLR, a legnagyobb Retrospective 50 pedig DSLR vázra helyezett telezoom objektív és további 3 objektív, valamint 15″-os notebook befogadására is képes.

A Think Tank Retrospective 10 táska ára a cikk megjelenésének idején 45 ezer forint.