Vanguard Alta Sky 51D – a túrázós fotós hátizsák

0

Minden fotós rémálma, hogy eljut egy olyan varázslatos helyre, ahol órákat tudna fotózni csodásnál csodásabb képeket készítve, de a helyszínen jön rá, hogy nincs nála az ideális objektív, mert nem fért el a táskába és a kis gorilla pod sem elég erős ahhoz, hogy a nehezebb objektívvel felszerelt gépét is megtartsa.

Az ilyen és ehhez hasonló esetek elkerülésére célszerű az indulás előtt jól megtervezni az utat és ha esélyes, hogy remek kilátás, szép táj, vízesés, vagy rohanó patak, esetleg csak egy szép kilátópont esik útba, akkor érdemes lehet nem a fotós felszerelésen spórolni. Már persze ha érdekel minket, hogy lemaradunk-e egy jó képről, vagy minden kéznél lesz és semmi sem akadályoz meg bennünket abban, hogy kiváló, akár hosszú expozíciót igénylő fotókat készítsünk.

Ha tehát hosszabb túrákhoz szeretnénk magunkkal vinni egy kis élelmet, pulcsit, no és persze a fotós cuccunkat, akkor olyan táskát kell választani, amibe mindez elfér. A hagyományos fotós hátizsákokba is sok objektív és kiegészítő elfér, de néha az állvány elhelyezése problémás, illetve a személyes holmiknak sincs jó helye.

A Vanguard Alta Sky 51D fotós hátizsákjánál úgy tűnik, mindenre gondoltak a készítők.


A táska tetejében lévő kb. 26×17×7 cm méretű rekeszbe személyes holminkat helyezhetjük, a fedlapban kialakított cipzáras zsebbe iratokat, vékonyabb kiegészítőket, szűrőket, illetve akár memóriakártyát is helyezhetünk, ezt kinyitva pedig egy újabb vékony zsebet találunk. A belső térelválasztót kiemelve akár innen is behelyezhető a fényképezőgép, ha pulcsit, széldzsekit vagy más holmit ide nem akarunk helyezni.


Az igen nagy méretű táska hátsó részén kialakított tárolóba akár egy 15,6″-os notebook is elférhet, a jobb oldalt lévő gumírozott zsebbe pedig italos palackot helyezhetünk.
Mostoha időjárás esetén elölről húzható ki az esővédő huzat, amely a teljes táskát betakarja.


Állvány hordozásához az előlap egyik részét kell lehajtanunk, ahová az állvány lábait rögzíthetjük, a felső rész pedig pántokkal fogható meg. Ugyanide egyébként állvány helyett drón is helyezhető.


A fotós felszerelést egy részét a hátsó, cipzáras lenyíló rész mögé helyezhetjük, ahová akár két DSLR váz és 3-5 objektív fér, mérettől függően. A pakolás így talán nem annyira kényelmes, mint ha elölről lehetne hozzáférni a beltartalomhoz.


A táska oldalán kialakított szintén cipzáras fedlap belsejében memóriakártya tartó található egy az üres, egy a tele kártyáknak. Innen hozzáférhetünk a beltartalomhoz is, legalábbis annak oldalra elhelyezett részéhez, így anélkül is előkaphatjuk gépünket, hogy a táskát le kellene vennünk magunkról. Ezt a táskát bal vállunkon tartva, a jobb kézzel a vállpántból kibújva azt hátulról előre húzva tehetjük meg. A vállpánt kicsit rövid útja miatt picit nehézkesebb előre húzni a táskát, illetve a nagy szélesség miatt a cipzáras fedlap is kicsit magasan lesz, de így is probléma nélkül elérhető a gépünk.


A ritkábban használt objektíveket a táska aljába helyezhetjük, illetve ha nem akarunk sok objektívet magunkkal vinni és elférünk a fő tároló rekeszben, akkor innen eltávolíthatók a szivacsos, tépőzáras térelválasztók és ide is rakhatunk élelmet, vagy más személyes holmit.


A kényelmes hordást és ideális súlyelosztást vastagon párnázott vállpántok, párnázott széles deréktámasz, elülső mellheveder, valamint derékheveder biztosítják, a hát szellőzéséhez pedig a hátsó részben a vastag szivacspárnák között kialakított légcsatornák teszik lehetővé.

A Vanguard Alta Sky 51D túra fotóshátizsák ára bruttó 74.900 Ft.

A terméket a Triponttól kaptuk kölcsön. Köszönjük!

Ha a bemutatóink segítettek a gép kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!