Vanguard The Heralder 51T

0

A Vanguard The Heralder táskasorozatának már a neve is jelzi, hogy elsősorban profi fotósoknak, pontosabban fotóriportereknek készült. Szerkesztőségünkben a széria legnagyobb darabja az 51T járt, melyet táskának már felesleges becézni. Bőrönd a javából, mégpedig az utazók között népszerű, kerekes-húzható (vagy ha úgy tetszik ‘trolley’) változat. Nagyobb fotós felszerelés repülőgépen való utaztatására tehát ideális jószág.

A bőrönd nem csak méretében, de tömegében is tiszteletet parancsoló, mivel üresen is jóval több mint 4 kilót nyom. Külső méretei egyébként: 355 x 295 x 575 mm. A Vanguard tehát mindent megtett, hogy a lehető legjobban kihasználja azt a méretet, amit a légitársaságok még felengednek a fedélzetre. Amellett, hogy szokványos gurulós bőröndként használjuk, a hátunkra is vehetjük, ugyanis az 51T két vastag és igen szépen kipárnázott vállpántot is kapott, melyek a jobb tartás érdekében össze is csatolhatók. A táska hátrészét a manapság divatos és praktikus Air-system technológiát figyelembe véve alakították ki, azaz kellően nagy és jól szellőző párnázatot kapott. A vállpántok egyikén egy takaros mobiltelefon tartót is találunk. Mindkét pánt fém karabinerekkel csatlakozik a táskához.

A másik szállítási mód a reptéren praktikus kerekes koffer módszer. A bőrönd vastag műanyag réteggel védett alján nem csak a szokásos egy, de mindjárt két pár strapabíró kereket helyeztek el. Ennek a köszönhetően a kellően széles táska nyugalmi helyzetben igen stabilan meg is áll a földön, ami jelentős kényelmi szempont lehet, és amiatt sem kell folyton aggódnunk, hogy súlyos és drága felszerelésünkkel együtt dől el.

A húzására szolgáló teleszkóposan kihúzható alumínium fogantyút a hátlapba rejtették, ha nincs rá szükség gyorsan visszatolható a táskába és egy cipzár behúzásával tehetjük teljesen láthatatlanná.

A The Heralder 51T harmadik szállító alkalmatossága a tetején lévő fül. Igazából semmi különös, teljesen átlagos, nem túl kényelmes, inkább funkcionális kiegészítőről van szó. A felső részen egy névjegykártyatartót is elhelyeztek.

Mielőtt belepillantanánk a bőrönd bendőjébe, nézzünk körül a külsején. A külső a szokásos, korlátozottan vízálló műanyagvászon anyagból készült (1000D poliészter). A varrások és az összerakás minősége szépnek, igényesnek tűnik, és nagyon tetszik, hogy a cipzárak végeire jól látható húzóvégek kerültek.

Mivel jutott elég felület a zsebeknek, ezekkel nem is spórolt a Vanguard. A bal oldalon három különbözőt is találunk, közülük kettő cipzárral nyitható, így kisebb kiegészítőink számára biztos rejteknek számít. Többek között tépőzárral nyitható memóriakártya rekeszeket is kapunk. Egy nagyobb bebújós zseb is került ezek alá, sőt a teljes Air-system hátlap alatt is kiképeztek egy hatalmas, de szűk zsebfélét, melyet egy tépőzáras nyelvvel zárhatunk. Először azt hittem ez szolgál a laptop tárolására, de ilyesmit a táska védettebb belsejében is találunk. Szükség esetén a vállpántokat rejthetjük ide, így nem lesznek útban például repülőgépes utazásnál.

A jobb oldalon szintén egy sima, bebújtatós, és egy cipzáros zseb kapott helyet. Utóbbit kinyitva egy háromlábú állvány felfogatására való segédeszközök (szíjak és tartó) pakolhatók ki, de ha nem erre használjuk, tökéletes helye lehet egy félliteres vizes palacknak is.

A bőrönd tetején lévő, műanyag csattal nyitható fedél is rejt egy nagyobb tartórekeszt, alatta viszont még többel találkozhatunk. Először is ide rejtették a külön kis tasakban tárolt esővédő huzatot, mely a táska szöveténél biztosabb védelmet nyújt az égi áldás ellen. Külön kiegészítő tartó csatok és egy nagy elülső zseb is került ugyanide. Ebben egy vastagabb védőfallal ellátott tablet tartót és kisebb kiegészítőink tárolására alkalmas rekeszeket alakítottak ki.

A The Heralder 51T elülső fedelét kicipzározva jutunk a drága fotós felszerelésnek tartogatott, nagy belső tartórekeszhez. Azt külön megjegyezném, hogy más táskáktól eltérően itt igen finoman szaladt mindkét nyitócipzár, viszonylag gyors hozzáférést téve lehetővé. Ezeket narancs színű varrással jelölték, hogy rosszabb fényviszonyok mellett is megtaláljuk őket.

A nagy belső tér vastag poliészter szövet (150D) és a felszerelést jobban kímélő bársony jellegű szövetanyag. Mint ahogy a táska egyes részeit az itteni hát és előlapot, valamint az elválasztó párnák jó részét is narancs színű textillel fedték, ami nem csak dizájn elem, de a jobbára sötét fotós felszerelési tárgyak gyorsabb megtalálásában is segédkezik.

A belső teret két nagy L-alakú, és nyolc kisebb tépőzáras elválasztópárnával alakíthatjuk ki tetszésünk szerint. Mindegyikük több mint 1 cm vastag szivacsos bélésű, így szinte gondtalanul tudhatjuk drága eszközeinket a táska mélyén. A belső tér, az oldal és hátfallal együtt ki is vehető a bőröndből, melynek révén normál kerekes bőröndként is használható.

A Vanguard adatlapja szerint 300×195×460 mm-es pakolóteret kapunk, mely bőven elég egy portrémarkolatos kisebb, vagy profi DSLR fényképezőgépnek, egy nagyobb fényerejű (F2,8) 300mm-es optikával, valamint 4-6 további kisebb objektívnek és 2 vakunak.

Természetesen a táskába rengeteg kiegészítő is belefér a fentieken túl. A kisebbek számára egy cipzáros kis tokot is mellékelnek, de a belső nagy tér lehajtható fedlapja is tartogat extra pakolóhelyeket. Először is a korábban már emlegetett laptoptartót, mely szintén szivacsos párnázatú zsebet kapott és kb. 14″-os laptopokhoz méretezték. A fedlap véletlen lebillenését a két oldalán szíjak gátolják, így a laptop sem huppanhat le véletlenül a földre. Ezek a szíjak persze szükség esetén ki is csatolhatók ha az ajtó teljes nyitására van szükség.

A bőrönd kompatibilis a gyártó ICS rendszerével, vagyis kisebb tokokat is aggathatunk a megfelelő csatolóhelyeire. Például kiegészíthetjük kompakt fényképezőgépek, vagy plusz objektívet tárolására alkalmas tokokkal.

A Vanguard The Heralder 51T masszív, és igen sokrétűen pakolható szállító alkalmatosságnak tűnik. Egy komolyabb felszerelés minden szükséges kiegészítővel elfér benne. Előnye a többi hasonló termékkel szemben, hogy többféleképpen használható, így például nem csak kerekes fotós bőröndként, de nagy hátizsákként is. A táskára a forgalmazó élettartam garanciát biztosít.

A terméket a Tripont bocsátotta rendelkezésünkre, ahol a táska ára cikkünk megjelenésnek idején bruttó 86 910 Ft.