xD kártyás Fuji fényképezőgépek

0

Fujifilm FinePix A200

Fujifilm FinePix A200
Fix gyújtótávolság, egyszerű kezelhetőség, 2 megapixel

A gép a FinePix A101 és A201 modelleket váltja. Kategóriájának egyik legkisebb és legkönnyebb modellje. A 2 megapixeles felbontás kiváló minőségű 13×18-as papírképek készítését teszi lehetővé, de megfelelő témánál az A4-es nagyítások is szépek lehetnek. A fényképezőgéppel maximum 20 mp-es, hang nélküli mozgóképek is készíthetők. Ilyenből egy 128 MB-os xD kártyára összesen majd 13 percnyi fér.

A fényképezőgép webkameraként is hasznáható, így az USB kábellel a számítógéphez kötött eszköz akár videókonferenciák létesítésére is használható.

Az A200 2 ceruzaelemről üzemeltethető és gyárilag 16 MB-os xD kártyával csomagolják. Árusítását szeptemberben kezdik, listaára 180 dollár lesz.

Fujifilm FinePix A203

Fujifilm FinePix A203
Egyszerű dizájn, remek tudás

Az A203 és A303 modellek a korábbi FinePix 2600 és FinePix A201 modellek keresztezéséből jöhettek létre. Mindkét modell az alacsony árkategóriában próbál piacra lépni olyan tudással, amit eddig csak a drágább gépeknél láthattunk. Az A203 egy 2 megapixeles, 3x zoomtartományú objektívvel szerelt, apró, vékony fényképezőgép. Az elegánsnak is mondható masina zoomobjektív nélküli testvéréhez hasonlóan képes 20 mp-nyi hang nélküli mozgókép rögzítésére és webkameraként is funkcionál. A fényképezőgép áramellátásáról 2 ceruzaelem gondoskodik, amelyek a gép nagyon alacsony fogyasztása miatt sokáig tartanak.

A fényképezőgép szeptemberben 280 dolláros listaáron kerül kerül majd a boltokba.

Fujifilm FinePix A303

Fujifilm FinePix A303
Egyszerű dizájn, remek tudás

Az A203 nagyobb testvére, az A303-as külsőre szinte azonos kisebb felbontású modellel. Egyedül a díszítő színekben van különbség. A belső is csak néhány, ám annál lényegesebb ponton tér csak el. Ilyen a felbontás, ami ebben a gépben 3,24 megapixel. Ezzel már nyugodtan készíthetők kiváló A4-es méretű papírképek, de akár az ennél nagyobb méretekkel is lehet próbálkozni. Mivel a nagyobb felbontás gyorsabb képfeldolgozást igényel, az A303-as gyorsabb képfeldolgozó modult kapott. A fényképezőgéppel 320 x 240 pixeles felbontással 60, 160 x 120 pixeles felbontásnál pedig 240 mp-es snittek készíthetők. A webkamera funkciót ez a fényképezőgép is fel tudja vállalni.

A gép 16 MB-os xD kártyával 350 dolláros listaáron szeptembertől lesz kapható.

Fujifilm FinePix 2650

Fujifilm FinePix 2650
Továbbfejlesztett FinePix 2600

A FinePix 2650 lényegében a FinePix 2600-as xD kártyához igazított változata. Maradt a két megapixeles felbontás, a 3x zoomtartományú objektív és a hang nélküli mozgókép rögzítés. Ez utóbbi funkcióval 20 mp-nyi snittekben egy 128 MB-os kártyára kb 13 percnyi anyag rögzíthető. A fényképezőgép webkameraként is használható. Az áramellátásról két ceruzaelem gondoskodik. Mivel a gép egy kicsit vastagabb, mint az A203, így ára is alacsonyabb maradt. A két gép közti egyéb eltérésekről egyelőre még nem tudunk beszámolni. A fényképezőgép a többi géphez hasonlóan szeptembertől lesz kapható 250 dolláros listaáron. A géphez 16 MB-os xD kártyát mellékelnek.

Fujifilm FinePix 3800

Fujifilm FinePix 3800
Maradt a jól bevált forma, de némi módosítással: előnyére változott

Kihasználva a kártyacsere miatt szükséges modellfrissítést, a Fuji felturbózta egyik legsikeresebb modelljét a FinePix2800 Zoomot is. A 6x zoomtartományú automata fényképezőgép kedvező ára és kiváló képminősége miatt nagyon kedvelt volt a hobbifotósok körében. A Fuji most két jelentős módosítást hajtott végre a gépen: 2 helyett 3 megapixeles CCD-t épít bele és lehetővé tette, hogy az expozíciót a blende állításán keresztük manuálisan lehessen megválasztani. Emellett természetesen ott van a témaautomatika, ami a kiválasztott témához igazodó beállításokkal készíti el a képet. Az elektronikus kereső az objektíven keresztül érkező képet mutatja, így minden környezetben jól használható a képek megkomponálásához. A FinePix 3800, a most bemutatott gépek közül egyedül, képes hangos videófelvétek készítésére is. Emellett az USB csatlakozáson keresztül természetesen webkameraként illetve videókonferencia kameraként is használható.

A FinePix 3800 Zoom 16 MB-os xD kártyával 450 dollár körüli listaáron szeptembertől lesz kapható.