Új Mavica modellek a Sony-tól

0

Tegnap a Sony bemutatta legújabb 3 Mavica modelljét. Az 1.3 megapixel felbontással a Mavica MVC-FD88 egy új kategóriába lépett. Maximális felbontása 1280×960 (választható 1024×768 és 640×480). 8x optikai zoomja egyedülállónak mondható ebben a kategórában, amit egy 16x digitális zoom egészít ki.

The MVC-FD83 a képet interpollálással 17%-kal nagyítja így a maximális elérhető felbontás 1216×912 pixel. Mind a két gép négyszeres sebességű floppymeghajtóval rendelkezik, így a képek rögzítése és visszaolvasása a hagyományos floppy lemezek sebességének négyszeresével történik. A gépek audio-video kimenettel is rendelkeznek, így a képek és az MPEG videók akár a tv képernyőjén is visszanézhetők.

Az MPEG mozi módban a két gép 60 másodperces videofelvételek készítésére alkalmas. Állóképeinket Voice Memo mód segítségével hangüzenetekkel is elláthatjuk.

A nagy sebességgű autofókusz és automata makró mód nagy pontosságú élességállítást tesz lehetővé. A preciziós digitális zoom még 16x-os nagyításnál is szép képet ad, mivel eltávolítja a képből a szögletes éleket. A két lassú záridő biztosítja, hogy alacson fény mellett is szép képek készüljenek.

Az MVC-FD73 10x optikai zoom-ot, 2x floppy meghajtót, 2″ LCD monitort és e-mail funkciót is tartalmaz.