Infravörös Digita távirányító

0

Digita operációs rendszert használó fényképezőgépekhez mutatott be infravörös távirányítót a digitális fényképezőgép alkalmazásokat és eszközöket fejlesztő OPSiS. Az iRemote rendszer segítségével a fényképezőgép minden főbb funkciója (expozíció, expozíciós értékek, zoom, stb.) beállítható és irányítható. A vezérlésre a mellékelt távirányító vagy RC5 kompatibilis tv távirányító is használható, így akár 30 méterről is utasíthatjuk a szerkezetet.

Az iRemote rendszer egy egyszerű, de mégis jól alkalmazható protokollt használ. Összesen 255 különböző utasítás kiadását és továbbítását támogatja. Az OPSiS tervei közt szerepel egy fejlesztői csomag kialakítása, aminek segítségével új programok készíthetők a távirányítóhoz.

Az OPSiS jelenleg egy bemutató szoftvert kínál amolyan minta jelleggel. Azt ígérik, hogy a szoftver és a távirányító együtt tökéletes bemutató eszközzé varázsolják a Digita operációs rendszerrel felszerelt fényképezőgépeket.

Az iRemote jelenleg a Minolta Dimage, HP C500, Kodak DC260, DC265 és DC290-es modellekkel használható. Ajánlott végfelhasználói ára 100 dollár.