Hol is vásároljuk azokat a gépeket?

0

E heti kérdésünkben azt feszegettük, hogy hol is szeretjük megvásárolni digitális fényképezőgépünket.

A kérdésre adott válaszokból az látszik igazolódni, hogy a legtöbben ott vesznek gépet, ahol van választék és értenek hozzá. Ez a hely a szakbolt. A válaszadók 38%-a vásárolta ilyen üzletben a gépét. A többi értékesítési csatorna forgalmához képest ennek az aránya kiemelkedően magas.

Talán a nem megfelelően megfogalmazott/kiválasztott megjelölhető válaszok miatt is, a más forrásból digitális fényképezőgépet vásárlók majd egy negyedét teszik ki az egész tortának. Meglepő. A helyi fotósboltoknak szintén jók az esélyei a vevők meggyőzésére, talán azért, mert a vevők bíznak a helyi, esetleg ismerős eladókban.

Meglepő módon az interneten digitális fényképezőgépet rendelők száma meghaladta azok számát, akik szórakoztató elektronikai üzletben vásároltak. A két kategória így is mindössze 9 illetve 8%-ot tudott kihasítani a tortából.

A használt gépek forgalma egyelőre kicsi, aminek az lehet az oka, hogy a már használható minőségű képeket készítő fényképezőgépek tulajdonosai még nem látják elérkezettnek az időt, hogy jobbra cseréljék masinájukat.