Olympus: Kész átverés volt

0

Az Olympus Hungary Kft., ügyvédein keresztül hozzánk eljuttatott levele szerint „az Olympus továbbra is nagy hangsúlyt fektet az amatőr digitális fényképezőgépek fejlesztésére és kereskedelmére, amit alátámaszt pl. az is, hogy a február 24-én kezdődő orlandói PMA szakvásáron több ilyen kategóriájú Olympus fényképezőgép kerül bemutatásra„.

A kiállításnak vége. Több mint 30 digitális fényképezőgépet mutattak be, ezek közt azonban egy darab sem viselte az Olympus feliratot. A helyreigazításunkra azért volt szükség, mert olyan téves információt közöltünk az Olympus-szal kapcsolatban, amely „kifejezetten kárt okoz [az] Olympus Hungary Kft. kereskedelmi tevékenysége során”. A szituáció iróniája, hogy az Olympus Hungary a helyreigazítási kérelmében hivatalosan adott ki olyan információkat, amelyek a PMA kiállítás híreit váró olvasókat és a leendő vásárlókat teljes mértékben félrevezette. A nem hivatalos PMA előtti információink szerint az Olympus nem szándékozott új digitális fényképezőgépet bemutatni orlandóban. 2001 első felében megjelentek ugyan hírek egy olyan tükörreflexes digitális fényképezőgépről, amit az Olympus a 2002-es PMA-n tervezett leleplezni, de ez a bemutató nem történt meg, és az utóbbi hónapokban még pletyka szinten sem lehetett róla hallani.

Ezek után felmerül a kérdés, hogy az Olympus Hungary Kft. kellően authentikus hírforrásnak tekinthető-e. Mert a sajtóközleménynek is felérő, pontosan szövegezett helyreigazítási kérelem hamis állítása ezt igencsak megkérdőjelezi.