CeBIT: Megújuló DIGITAL IXUS sorozat a Canontól

0

A kiváló minőségű digitális fényképezőgépeiről ismerté váló Canon ezúttal a DIGITAL IXUS sorozatot újította meg.

Canon DIGITAL IXUS 330
A két gép közül a komolyabb tudású az IXUS 330. Elődjéhez a 330-ashoz képest nem sokat változott. Mérete szinte hajszál pontosan azonos a korábbi modellével. Az optika azonos, a felbontás is változatlan. Egyedül az érzékenységállítást módosították: az új gépen az érzékenység az automatikus mód mellett ISO 50 / 100 / 200 / 400 értékekre állítható. Új még a manuális fehéregyensúly állítás, a 15 mp-es leghosszabb záridő és a kiértékelő fénymérés. A valódi újdonság nyilván a minden eddigieknél jobb kéminőségben fog megmutatkozni.

Canon DIGITAL IXUS 330 Canon DIGITAL IXUS 330

Canon DIGITAL IXUS V˛
A második bejelentett fényképezőgép az IXUS V frissítése. A méretek nem változtak, így ez a gép egy kicsit kisebb az IXUS 330-nál. Itt is kevés az újdonság, valószínűleg egy minőségi továbbfejlesztésről és újradizájnolásról van szó. A változások a következő területeken keresendők: érzékenység, leghosszabb záridő és fénymérés.

Canon DIGITAL IXUS V˛ Canon DIGITAL IXUS V˛

Említésre méltó újdonság a forgatás érzékelő szenzor, ami rögzíti, hogy fényképezéskor a gép álló vagy fekvő helyzetben volt-e, és megjelenítéskor ennek megfelelően kezeli a képet. Mindkét gépnek változott a kezelőfelülete, így a navigálás várhatóan sokkal egyszerűbb és kényelmesebb lesz, mint eddig. A fényképezőgépek természetesen támogatják az Exif 2.2-es szabványt és a Canon Direct Print nyomtatóit. A gépekről további információkat az adatlapjaikon lehet találni.