CeBIT: Megújult a Minolta Dimage 7 is

0

A CeBIT kiállítás alkalmával a Minolta 2 új digitális fényképezőgépet jelentett be.

Minolta Dimage F100
Minolta DImage F100 A 4 megapixeles fényképezőgép a Minolta állítása szerint az első Area autofókusszal és témakövető élességállítással szerelt digitális fényképezőgép. Ez a rendszer fotózáskor megkeresi a képen a témát, rögzíti az élességet, majd a téma elmozdulásakor követi az élességállítással. „Olyan éles képeket fog kapni, hogy egyet sem akar majd letörölni.” – mondja a sajtóközlemény.

Szintén elsőként alkalmazta digitális fényképezőgépben a Minolta az automatikus programválasztó elektronikát, ami az öt beépített program (portré, sport, tájkép, naplemente és éjszakai portré) közül automatikusan kiválasztja az adott képnél használandót. Ez leveszi az állandó értékelés és beállítás feladatát a fotós válláról.

A gép kompakt kialakítású, divatos fém burkolatú vázba került. Az F100 a teljesen automatikus működés mellett manuális állítási lehetőségeket is tartalmaz (expozíció, szín, kontraszt, telítettség, fehéregyensúly, érzékenység és élesség). A gépnek sem az ára, sem pedig a megjelenési ideje nem ismert.

Minolta Dimage 7i
Minolta DImage 7i A nagysikerű Dimage 7 frissített, továbbfejlesztett változata. A sajtóközlemény szerint a váz és az alap felépítés nem változott: 5 megapixeles CCD, 7x optikai zoom és Minolta GT objektív. A változás elsősorban az élességállítást érinti , ami az új gépben kétszer olyan gyors, mint az előd modellben volt (rá is fér a gyorsítás – szerk.). Változott a legrövidebb használható záridő is. A 7i-vel 1/4000 mp-es expozíció is beállítható programautomatikánál és blende prioritásos módban. Az Ultra High Speed mód használatával pedig másodpercenként akár 7 kép is készíthető.

A gép késő tavasszal kerül a boltokba, ára 1.099 dollárról indul.