Két frissített Olympus fényképezőgép

0

A Németországban rendezett rangos kiállításon az Olympus két ismerősnek tűnő gépet mutatott be.

C-120
Olympus C-120 A C-120 külsőre szinte azonos (legalábbis fénykép alapján) a tavaly bemutatott C-100-as modellhel. Az új modell felbontása 2 megapixel, de a fix gyújtótávolságú és fix fókuszú objektív maradt. A fényképezőgép az Olympus hagyományokat követve SmartMedia kártyára menti a képeket. A gép mellé 8 MB-os kártyát adnak. A fényképezőgépet a digitális fotózással csak ismerkedő, illetve a fotózás részletkérdéseivel nem foglalkozó vásárlóknak szánják. A 2 megapixeles felbontás A4-es nyomatméretig ígér megfelelő minőséget. A fényképezőgéppel a fényképek mellett videofelvételek is készíthetők. Az egyszerűen kezelhető, automata fényképezőgép várhatóan június környékén kerül a boltokba, külföldön kb. 275 euro áron (pontos hivatalos árun nincs).

C-220 Zoom
Olympus C-220 Zoom A C-220 Zoom külsőre és jellemzői alapján is a C-1 Zoom-hoz hasonlít a legjobban. A gép színe változott, de amúgy kívülről azonosnak tűnnek. Ennek ellentmond, hogy a britt Olympus képviselet által kiadott sajtóközlemény szerint a gép a C-200 Zoom nyomdokaiban halad. A fényképezőgép 2 megapixeles CCD-t kapott (csakúgy, mint a C-200 Zoom, míg a C-1 Zoom csak 1 megapixeles volt) optikájának gyújtótávolsága pedig 38-114 mm közt állítható (kisfilmes gépekre vetítve). A fényképezőgép 235 euro körüli áron áprilistól várható.

Sajnos a gépek érkeztéről az Olympus hazai forgalmazójától nem kaptunk információt, így az adatokat a külföldön megjelent sajtóközleményekből voltunk kénytelenek begyűjteni.