Sony a CeBit-re is készült

0

A Sony által idén bemutatott gépek között már külön művészet eligazodni. Aki eddig még nem kavarodott össze, annak íme két újabb modell.

DSC-P9
Sony DSC-P9 A dizájnos, ultra kompakt P sorozat 4 megapixeles csúcsmodellje. A P9-es a sorozat egyik legkisebb tagja, miközben felbontásban a legtöbbet nyújtja. A géppel készíthető legnagyobb felbontású kép 2272 x 1704 pixel, miközben alig 5 cm magas és kevesebb mint 4 cm mély. Az áramellátásról a Sony jól bevállt InfoLítium akkumulátorai közül egy új, miniatűr változata gondoskodik, míg a képek tárolására a szintén a Sony által bevezetett MemoryStick kártyák szolgálnak. Az objektív gyújtótávolsága, kisfilmes gépeknél megszokott lépték szerint 39 és 117 mm közt állítható. A fényképezőgép a nagy felbontás ellenére egy automata gép, bár a manuális állítási lehetőségek rövid listáján szerepel a kézi élességállítás (csak 5 lépésben). A CCD érzékenysége az automatikus mód mellett 100, 200 és 400 értékben állítható az ISO skálán. A miniatűr 4 megapixeles nem csak fényképek, de 320 x 240 pixeles videofelvételek készítésére is alkalmas. A hanggal együtt egyben rögzíthető mozgóképek hosszának csak a kártya kapacitása szab határt. A fényképezőgép június környékétől lesz kapható 979 euros áron.

DSC-P2
Sony DSC-P2 A P9-es kistestvére. Külsőben nagyon hasonlítanak egymásra, a P2-es CCD-jének felbontása azonban csak 1600 x 1200 pixeles maximális képméretet tesz lehetővé. Szintén képes hosszú videofelvételek készítésére és a képek tanulsága szerint az optikájuk is azonos. A gép megjelenése szintén júniusban várható, ára 769 euro körül lesz.