4 Mpixeles ultra-kompakt gép a Casio-tól

0

A Casio QV-R4 szintén 3x-os zoomoptikával, de 4 Mpixeles CCD-vel rendelkezik. Külseje megegyezik a QV-R3-mal, mindössze a gép elején lévő felirat hirdeti büszkén: egy 4 Mpixeles géppel állunk szemben.

Mint ahogy a QV-R3-nál, a 4 Mpixeles változat esetében is századmásodperces expozíció-késletetést ígér a gyártó. A belső memória 11 MB, mely figyelembe véve, hogy 4 Mpixeles gépről van szó, nem is olya sok. További bővítésre tehát számítani kell, melyre SD kártyával van lehetőségünk. Sajnos jelenleg ez a fajta Flash memória a legdrágább.

A QV-R4-ben ugyanaz a Pentax optika található, mint a QV-R3-ban, vagyis F2,6-F4,8 fényerővel és 37-112 mm-nek megfelelő fókusztávolsággal rendelkezik. Itt is elmondható, hogy általános esetekben ez a 3x-os zoomátfogás elegendőnek bizonyul. Szintén megtalálható a gépen az AF segédfény, illetve ugyanúgy hiányzik a video-kimenet.

A gép működtetésére lítium-ion akkumulátor szolgál, mellyel gyári adat szerint 660 fotót készíthetünk egy feltöltés után. Ez is dícséretes, bár kicsivel kevesebb, mint a QV-R3-nál megadott 770 kép.

A gép méretei: 90x59x31 mm, tömege 200 gramm. Ára egyelőre nem ismert.

4 Mpixeles ultra-kompakt gép a Casiotól 4 Mpixeles ultra-kompakt gép a Casiotól