Vetélytárs a Canon A-sorozatú gépeinek

0

A Casio QV-R3 3x-os zoomoptikával és 3 Mpixeles CCD-vel felszerelt ultra-kompakt gép. Külseje igen hasonlít a Canon kompakt gépeihez, aki csak messziről látja, talán rögtön a Canon A-sorozatú gépei jutnak eszébe. Ez nem csak a gép elejére nézve tapasztalható, hanem a gép hátsó panele is igen hasonlít a már említett Canon gépekhez. A hátlapon főleg a függőleges helyzetben elhelyezett programtárcsa sugallja ezt az érzést.

A Casio QV-R3 egyik figyelemreméltó tulajdonsága a gyári adat szerinti 1 századmásodpercnyi expozíció késleltetés. Ez igen jó eredmény, hiszen nagy átlagban az egy tizedmásodperc is már jónak mondható a digitális fényképezőgépek esetében. Érdekes megoldás, hogy a gépen belül 11 MB memóriát helyeztek el. Ez több, mint amit az eddigi gépeknél esetleg tapasztaltunk, de kevesebb, mint amennyi elegendő lehetne. Mindenesetre talán jobb megoldás, mint külön kártyán 16 MB-ot adni, hiszen ez mindig benne van a gépben, nem hagyhatjuk el. A 11 MB-os belső memóriát SD kártyával bővíthetjük tovább.

Az optikát a Pentax gyártotta, F2,6-F4,8 fényerővel és 37-111 mm-nek megfelelő fókusztávolsággal rendelkezik. Az általános esetekben ez a 3x-os zoomátfogás elegendőnek bizonyul. Igen kellemes pontja a gépnek, hogy ellátták a kevés fény esetén történő fókuszálás megkönnyítése céljából segédfényforrással. Ami viszont sokak számára kellemetlen lehet, hogy nincs videokimenet, így TV-készülékkel nem kapcsolható össze.

A kis gép működtetéséhez szükséges villamos energiát lítium-ion akkumulátorok szolgáltatják, mellyel gyári adat szerint 720 fotót készíthetünk egy feltöltés után. Ez a nagy kapacitás akár több napos túra alkalmával is elegendő fotó készítését teszi lehetővé.

A gép méretei: 90x59x31 mm, tömege 200 gramm. Ára egyelőre nem ismert.

3 Mpixeles ultra-kompakt gép a Casiotól 3 Mpixeles ultra-kompakt gép a Casiotól