12 megapixeles tükörreflexes fényképezőgép mátol a boltokban

0

Fujifilm FinePix S2 Pro A mai naptól kapható a hazai kereskedésekben a Fujifilm FinePix S2 Pro digitális fényképezőgép. Ahogy arról már beszámoltunk, az S1 Pro utódjába 6 megapixeles SuperCCD-t építettek, ami a képfeldolgozó eljárás után 12 megapixeles képet eredményez. Persze a gép nem csak váz tekintetében javult. A sokat kritizált, elsősorban amatőröknek szánt Nikon vázat egy sokkal jobb, szintén Nikon vázra cserélték.

A SuperCCD történetében igazi újdonság, hogy az S2-vel készült képek akár már RAW formátumban is elmenthetők. Ez a CCD-ből kijövő, csupán digitalizáláson átesett jelformátum. Azonban az egyelőre még nem ismert, hogy ez a formátum átlós képpontelhelyezkedés szerint vagy a hagyományos módon sorokba és oszlopokba rendezve tartalazza-e az információkat. A RAW képek feldolgozása a külön megvásárolható Hyper Utility szoftver segítségével oldható meg.

A fényképezőgép másik érdekes jellemzője a FireWire csatlakozás, aminek segítségével villámgyors adatátvitel valósítható meg a fényképezőgép és a számítógép között. Így a számítógépről vezérelt fényképezőgép az elkészült képeket valósidőben képes a számítógép merevlemezére menteni.

A gép ára igazodik a piachoz. A közvetlen konkurenciának számító Canon EOS-D60 és a Nikon D100 árát valamint a Fujifilm FinePix S2 Pro tudását nézve a 720 ezer forintos nettó fogyasztói ár igen barátságosnak tűnik.