Elkészült a Minolta DiMAGE X továbbfejlesztett változata

0

3 Mpixeles felbontás, rejtett 3x-os optikai zoom. A Minolta DiMAGE X legérdekesebb megoldása az optika kialakítása. A 3x-os zoomos optika ugyanis egy milliméterrel sem emelkedik ki a négyzetes kialakítású házból. Az ötletes kialakítás azonban felvet egy viszonylag nagy problémát. A kis méretű lencsékből felépített optika ugyanis nem nyújt elegendő felbontást az egyébként is kicsi 1/2,7″-os CCD-nek. A most megjelent Minolta DiMAGE Xi ugyanezt az optikát használja, szintén 1/2,7″-os CCD-hez, amely immár 3 millió képpontot tartalmaz. A probléma továbbra is fennáll, vagyis a gép leggyengébb pontja az optika felbontása miatt maga az optika. Reméljük, ez a képminőségen nem fog túl erősen jelentkezni.

A Minolta DiMAGE Xi tehát 3 Mpixeles felbontású, 3x-os zoomobjektívvel ellátott ultra-kompakt fényképezőgép. A gyújtótávolság 37-111 mm közötti lehet (35 mm-es rendszerbe átszámítva). Az optika F2,8-F3,6 fényerejű. A géppel nem csak JPEG, de veszteségmentes TIFF formátumban is elmenthetjük képeinket. Az elkészült képek SD kártyára kerülnek. A DiMAGE X alapérzékenysége ISO 50, az automatika ISO50 és ISO 160 közötti értékek közé áll be. Kézileg ISO 50, ISO 100, ISO 200 vagy ISO 400-ra állíthatjuk be a gépet.

A DiMAGE Xi nem csak a CCD felbontásában tér el a DiMAGE X-től. Az állítható érzékenység, a szpot AF lehetősége, a tükröződésmentes bevonat az LCD-n, illetve a képek dátumozhatósága számítanak további újdonságoknak. A fényképezőgép ára egyelőre nem ismert.

Photokina frissítés