F410: Az első fényképezőgép Super CCD HR érzékelővel

0
A FinePix F410 névre keresztelt fényképezőgép külsőre akár már ismerős is lehet. Az új fényképezőgép a Fuji palettáján a jelenleg futó F401-es modellt váltja. Míg a most kapható gép 2 megapixeles 3. generációs SuperCCD-t rejteget, addig a FinePix F410-es már a legújabb 3 megapixeles 4. generációs SuperCCD-t használja. Ennek eredményeként legnagyobb felbontásban a fényképezőgéppel 6 megapixeles képek készíthetők, ami jó minőségű A4-es papírképek készítését is lehetővé teszi. Így az új modell már a kezdő digitális fotósok számára is elérhetővé teszi a kiváló minőségű képek készítésének lehetőségét, ráadásul mindezt egy tetszetős kialakítású fényképezőgéppel.

Az F410 elődjéhez hasonlóan 3x zoomtartományú objektívet kapott, aminek nagyítása a 4,4x digitális zoommal tovább növelhető (A Fuji fényképezőgépek digitális zoomnál nem nagyítanak, hanem képkivágást mentenek, így a felvétel minősége nem, csak mérete változik.) A fényképezőgép 320 x 240 pixel felbontású videófelvételek készítésére is alkalmas. A mellékelt szoftverek segítségével a többi Fujifilm fényképezőgéphez hasonlóan a FinePix F410 is használható lesz webkameraként, így akár videókonferenciák remek kelléke is lehet.

A FinePix F410 xD kártyára menti a képeket, amelyekből a specifikáció szerint legnagyobb felbontásban kb. 10 db fér a géphez mellékelt 16 MB-os memóriakártyára. Szintén a specifikáció szerint a gép a 16 MB-tól 256 MB-ig tudja fogadni ezeket a kártyákat, de nem tesznek említést a nagyobb (később megjelenő) kártyákkal való kompatibilitásról. A fényképezőgép áprilistól lesz kapható, ajánlott listaára az Egyesült Államokban 499 dollár lesz, mely nem tartalmazza majd a dokkoló állomás árát, amit külön lehet beszerezni. A magyarországi megjelenés dátuma és a várható ár egyelőre nem ismert.