Fujifilm FinePix F700 tesztfotók

0
Az oldalon négy fotó található, mind a négy 6 Mpixelre interpolálva, 2832×2128 pixeles felbontásban készült. Három fájlból az EXIF információ is kiolvasható, bár ezek a fotók már PhotoShop-ból történtek elmentésre, vagyis valamilyen módosításon már keresztül mentek.

A fotókon nem tükröződik a Fujifilm által említett nagy dinamika, ez ugyanis elmarad, az első fotón az alany lába is beégett, nadrágjának árnyékos részeiben viszont elvesztek a részletek. Ugyanezen a fotón az optika aberrációja is jól látható, elég erőteljes – hasonlóan a FinePix S304 aberrációjához – kék körvonalak láthatók.

A második fotón leginkább az interpoláció okozta részletgazdagság-csökkenés figyelhető meg, főleg a hajszálaknál és a köveknél. A zajt feltehetőleg PhotoShop-pal csökkentették.

A harmadik fotón már látható a zajosodás, ennek mértéke azonban az ISO200-as érzékenységet figyelembe véve nem jelentős.

A negyedik fotón egy csendéletet láthatunk, melyen a hagymák, a halak pikkelyei sajnos beégtek, máshol azonban kissé sötét maradt a kép.

Ezek a fotók sajnos nem támasztják alá a SuperCCD SR nagy dinamikáját, ilyen felvételek hagyományos CCD-vel is készíthetők. Azt azonban ne felejtsük el, ezek a képek még nem a végleges géppel készültek.




ISO200; F4,0; 1/160 mp, szpot mérés


ISO200; F6,3; 1/250 mp, szpot mérés ISO200; F6,3; 1/125 mp, kézi