SanDisk: Mini SecureDigital kártya

0

SanDisk miniSD A SanDisk miniSD kártyáit elsősorban a 2.5G és 3G mobiltelefonokhoz fejlesztették ki, melyekben digitális fényképezőgépek, MP3 lejátszók, video játékok is megtalálhatók. A mintegy 60%-kal kisebb méretű kártyák 16, 32, 64, 128 és 256 MB kapacitásban készülnek, s még idén a piacra kerülnek. A miniSD kártyák teljesen kompatibilisiek a jelenlegi SD kártyákkal mind elektronikus, mind szoftveres szinten. Ez lehetővé teszi az új kártyák felhasználását a vezérlők és szoftverek módosítása nélkül, mely a gyors elterjedéshez jelentősen hozzájárulhat. A miniSD kártya 21,5 mm hosszú, 20 mm széles és 1,4 mm vastag. Kifejlesztésében a Panasonicon kívül a Toshiba és a SanDisk is nagy szerepet játszott.
SanDisk miniSD-adapter A könnyű felhasználás és a lefelé való kompatibilitás megőrzése céljából a SanDisk miniSD adapter is készít, mellyel hagyományos SecureDigital kártyákat fogadó készülékekben is használhatól lesznek az új miniSD kártyák.

Egy hónapon belül megkezdik a 16 MB-os kártyák forgalmazását, majd a második negyedévben kerül sor a 32 és 64 MB-os változatok forgalomba hozására. A 128 és 256 MB-os kártyák csak az év második felében kerülnek piacra.