HP fényképezőgépek hazai bemutatója

0

Nyereményátadással egybekötött sajtótájékoztatón mutatta be két új fényképezőgépét és hordozható fotószkennerét a HP. Mint ahogy már írtunk róla a PhotoSmart 735 egy 3 megapixeles, 3x zoom optikával felszerelt automata digitális fényképezőgép. A cég által kiadott sajtóközlemény szerint a gépet júniustól lehet megvásárolni, ajánlott végfelhasználói ára várhatóan 80-100 ezer forint között mozog majd.

A PhotoSmart 935-ös felbontását tekintve a HP csúcsmodellje. A zoom optika ugyan csak átlagos zoomtartományú, de a kompakt fényképezőgép nagy felbontással (5 megapixel) és jó árral (160-180 ezer forint) kárpótol. Az objektívet a HP mindkét fényképezőgéphez a Pentaxtól vásárolja, ami mindenképpen pozitívumként említendő.

A hordozható fotószkenner egy önállóan is működőképes egyszerű szkenner. A 4 ceruzaelemmel 4 tekercs film szkennelésére alkalmas eszköz a képeket memóriakártyára menti. Az USB-s csatlakozás után a kártya tartalma külön meghajtóként látható, így nincs szükség szoftverek telepítésére sem. A ceruzaelemes meghajtásnak és a nagyon lapos kivitelnek köszönhetően akár egy mobil iroda kényelmes kiegészítője is lehet.

A téjékoztatón megtudhattuk, hogy míg 2001-ben itthon kb. 5000 HP digitális fényképezőgép fogyott el, addig tavaly ez a szám már 10 ezer fölé emelkedett. Ugyan a hazai piaci helyzetről senki sem rendelkezik biztos adatokkal, de a tippek egybevágnak: a HP a tavalyi 10 ezer darab fölötti értékesítéssel elért 20%-os piaci részesedéssel vezető pozícióban van.

Az eseményen sor került a tavaly meghirdetett nyereményakció és szlogen pályázat díjainak átadására is. Az 5 millió forint értékű Mini Coopert a 896 regisztrált vásárló (2002. november 1. és 2003. január 31. között legalább két HP digitális képalkotással kapcsolatos terméket vettek) között sorsolták ki. A nyertes Kovács Zoltán budapesti vásárló, aki a kulcsokat tegnap vehette át a HP-től. A szlogenpályázat 3 nyertese egy-egy PhotoSmart C120-as digitális fényképezőgépet kapott.

A sajtótájékoztatón ígéretet kaptunk arra, hogy hamarosan mindhárom új terméket kipróbálhatjuk és bemutathatjuk. Addig íme a hivatalos sajtóközlemények:

HP Photosmart 935: a HP új, felső kategóriás digitális fényképezőgépe
2003. április 15. – A HP (NYSE: HPQ) a mai napon bemutatta a kompakt, felső kategóriás HP Photosmart 935 digitális fényképezőgépet. Az adott ársávban egyedülálló eszköz 5 MP felbontást, 3x-os optikai és 7x-es digitális (21x-es teljes) zoomot nyújtó PentaxŽ lencsét, video-/audioklip-rögzítési és fejlett manuális beállítási lehetőségeket, valamint rendszerbe telepített súgó-varázslót bocsát a kreatív egyéni és családi felhasználók rendelkezésére. Az elegáns formatervű, fémpánttal és fogantyúval ellátott HP Photosmart 935 új termékkoncepciót honosít meg a képalkotási piacon.

A HP szabadalmaztatott képalkotási technológiájára épülő HP Photosmart 935 mindenkor kiváló minőségű, éles és tiszta képeket készít. A termékkategóriában páratlan képváltási teljesítményt garantáló, 64 MB-os SDRAM-memóriával és 32 MB-os SD memóriakártyával felszerelt eszköz kapacitása 96 kép tárolására elegendő, ám az SD/MMC memóriakártya-csatlakozónyílás segítségével ez a szám tovább növelhető.

A kompakt és minőségi automata digitális gépre vágyó amatőr fotósok igényeit is kielégítő HP Photosmart 935 többféle fejlett manuális beállítással támogatja a precíziós fotózást és a nagy felbontású képek készítését. A képüzemmód gomb segítségével a felhasználó egyéni preferenciáinak megfelelően, gyorsan korrigálhatja és testre szabhatja gépe beállításait.

A HP Photosmart 935 az egyszerű és sokoldalú HP Instant Share technológiát alkalmazza, amely révén a felhasználó 34 előre kijelölt címre (nyomtatóra vagy e-mail címre) küldheti el a fényképezőgépről legfrissebb fotóit. A HP Direct Print jellemzőnek köszönhetően a képek kinyomtatásához az eszköz (USB-kábellel) közvetlenül – azaz PC közbeiktatása nélkül – is csatlakoztatható a printerhez. (Ez a jellemző HP Photosmart, egyes HP Deskjet és egyes HP All-in-One nyomtatók használata esetén áll rendelkezésre.)

Engedje szabadjára kreativitását!
A HP Memories Disc alkalmazást is tartalmazó, új HP Photo & Imaging szoftver segítségével a felhasználó DVD-lejátszón vagy PC-n megtekinthető, személyre szabott CD-t készíthet képeiből. A Photosmart 935 hang és mozgás rögzítésére is képes, sokoldalú videokészítési jellemzője élettel tölti meg a géppel megörökített, emlékezetes pillanatokat.

Komplett digitális fotózási csomag
Az innovatív fényképezőgép kompatibilis a gépen belüli akkumulátorfeltöltést támogató, új HP Photosmart 8886 dokkolóállomással (az AC-adapter és az újratölthető akkukmulátor a csomag része). Ezzel a kényelmes, távvezérelhető asztali eszközzel a felhasználók egyszerűen megoszthatják képeiket barátaikkal és családtagjaikkal e-mail, nyomtatás vagy a HP Instant Share technológia kínálta lehetőségek útján, de egyetlen lépéssel, akár tévéképernyőn is megjeleníthetik a kívánt felvételeket.

A HP emellett a HP Photosmart indulókészletet is ajánlja termékeikhez. A 4 db AA-méretű 1800 milliamperórás NiMH akkumulátort, 2 órás gyorstöltőt és bővíthető fényképezőgép-táskát tartalmazó csomag tökéletesen kielégíti az alapvető felhasználói igényeket. A HP Photosmart 935 teljes körűen kompatibilis a mobil felhasználóknak szánt, új HP Photosmart mobil utazókészlettel, amely a töltőhöz autós adaptert és 32 MB-os SD-kártyát is biztosít.

A HP Photosmart 935 digitális fényképezőgép 2003 májusában kerül az üzletek polcaira, 160.000.-Ft és 180.000.-Ft közötti ajánlott kiskereskedelmi áron. A HP Photosmart 8886 dokkolóállomással egy csomagban értékesített HP Photosmart 935 ajánlott kiskereskedelmi ára 180.000-. Ft és 190.000.- Ft között alakul.

Kiegészítők
Valamennyi új HP Photosmart kiegészítő piaci megjelenése 2003 májusában várható. A távvezérlős HP Photosmart 8886 dokkolóállomás ajánlott kiskereskedelmi ára 25.000.-Ft. Az eddiginél jóval alacsonyabb áron bevezetendő, új HP Photosmart kiegészítő-készleteket a HP a legújabb technológiára épülő elemekkel bővítette ki.

HP Photosmart 735: a HP bemutatta stílusos és igényes, új digitális fényképezőgépét
2003. április 15. – A HP (NYSE: HPQ) ma bemutatott, kompakt és stílusos HP Photosmart 735 digitális fényképezőgépe megfizethető áron teszi lehetővé minőségi fotók készítését a családi és kreatív egyéni felhasználók számára. A 3x-os optikai és 5x-ös digitális (15x-ös teljes) zoomot biztosító PentaxŽ lencsével ellátott, 3 MP felbontást és video-/audioklip-rögzítési lehetőséget nyújtó HP Photosmart 735 mindenkor éles és tiszta képeken örökíti meg felhasználója életének emlékezetes pillanatait.

Az egyszerűen használható manuális beállításoknak és a rendszerbe telepített súgófunkciónak köszönhetően a kezdő és a gyakorlott felhasználók egyaránt maradéktalanul kihasználhatják a HP Photosmart 735 kiváló képrögzítési képességeit. Az energiatakarékos állapotkijelző és a 3,8 cm-es színes LCD-megjelenítő révén a felhasználó mindig kontrollálhatja a képkészítés folyamatát. A gép16 MB-os belső memóriája 114 fotót tud tárolni – az SD/MMC memóriakártya-csatlakozónyílás segítségével ez a szám tovább növelhető.

Maximális egyszerűség a képrögzítéstől a képmegosztásig
A HP Photosmart 735 a HP egyszerűen használható Instant Share technológiáját alkalmazza, amely révén a felhasználó előre beállíthatja a továbbküldendő képek célállomásául szolgáló e-mail postafiókokat és nyomtatókat – így minden eddiginél egyszerűbben, közvetlenül a fényképezőgépről oszthatja meg szeretteivel képeit.

A HP Direct Print jellemzőnek köszönhetően a képek kinyomtatásához az eszköz (USB-kábellel) közvetlenül – azaz PC közbeiktatása nélkül – is csatlakoztatható a printerhez. (Ez a jellemző HP Photosmart, egyes HP Deskjet és egyes HP All-in-One nyomtatók használata esetén áll rendelkezésre.)

Engedje szabadjára kreativitását!
A HP Memories Disc alkalmazást is tartalmazó, új HP Photo & Imaging szoftver segítségével a felhasználó DVD-lejátszón vagy PC-n megtekinthető, személyre szabott CD-t készíthet képeiből. A Photosmart 735 sokoldalú – 14 MB/perc rögzítési sebességet nyújtó – korlátlan videokészítési jellemzője élettel tölti meg a géppel megörökített, emlékezetes pillanatokat.

Komplett digitális fotózási csomag
A HP a mai napon a fotókészítést tovább egyszerűsítő és gyorsító, vezeték nélküli távvezérlővel felszerelt HP Photosmart 8886 dokkolóállomást is bemutatta. E szerkezet segítségével a felhasználók egyetlen egyszerű lépéssel – PC közbeiktatása nélkül – letölthetik, e-mailen továbbíthatják, vagy közvetlenül fotónyomtatóra küldhetik, sőt akár TV-képernyőn is megtekinthetik képeiket, videóikat vagy a fotóikból összeállított diasorozatot. A csomagban szállított AC-adapter és újratölthető akkumulátorok a gépen belüli akkufeltöltést is támogatják.

A fényképezőgép teljes körűen kompatibilis az új HP Photosmart indulókészlettel. Az alapvető felhasználói szükségleteket kielégítő csomag 4 db AA méretű, 1800 milliamperórás NiMH akkumulátort és 2 órás gyorstöltőt tartalmaz. A szintén a készlethez tartozó, extra bélelésű HP Photosmart táska valamennyi HP-fényképezőgép védelmére ideális megoldás. A mobil felhasználóknak szánt HP Photosmart mobil utazókészlet a töltőhöz autós adaptert és 32 MB-os SD-kártyát is biztosít.

A HP Photosmart 735 digitális fényképezőgép 2003 júniusában kerül az üzletek polcaira, 80.000.- Ft és 100.000.- Ft közötti ajánlott kiskereskedelmi áron. A HP Photosmart 8886 dokkolóállomással egy csomagban értékesített HP Photosmart 735 ajánlott kiskereskedelmi ára 100.000.-Ft és 120.000.- Ft között alakul. Egyes kiskereskedők a HP P130 nyomtatóval kínálják majd egy csomagban a gépet.