Itt a Konica Revio KD-500Z utóda

0
A Konica KD-510Z mindössze 3 cm vastag. Ez jelenleg a legvékonyabb 5 Mpixeles digitális fényképezőgép, amelynek optikája 3x-os zoomátfogású (az igazságosság kedvéért megemlítendő a Pentax Optio 550-ese, amely szintén 5 Mpixeles, de 5x-ös zoomátfogású. Ennek vastagsága 4 cm.).

Az 510Z igen sokmindenben hasonlít elődjére, de vannak új funkciók is, mint például a kézileg is beállítható rekeszméret, igaz csak minimum és maximum közül választhat a fotós. A gép az élességállításkor a Konica saját fejlesztésű Hybrid Adaptive A*IPS technológiájú fókusz-rendszerét használja.

A fényképezőgép igen gyorsan bekapcsolható, gyári adatok szerint ehhez mindössze 1,3 mp-re van szükség, ami valóban szép eredmény. A fél mp-nél hosszabb záridők esetén zajszűrést is végez a KD-510Z, ezáltal szép, homogén felületeket kapunk éjszakai felvételek esetén is.

Mint már az elődmodell is, a Konica KD-510Z is képes a MemoryStick-ek fogadására. Jelenleg csak a Konica támogatja a MemoryStick-et a Sony-n kívül. Bizonytalansága azonban még érezhető, hiszen a MemoryStick mellett SecureDigital és MultiMedia kártyákat is támogat. Belső memóriája 2 MB kapacitású.

A fényképezőgép részletes műszaki paraméterei az adatlapoknál olvashatók, a géppel készült mintafotók a lenti linkre kattintva tekinthetők meg.