Sony: Szupermini digitális fényképezőgép

0
A Sony most bejelentett Qualio családja több terméket tartalmaz. 001-es sorszámmal egy projektort, 007-es számmal egy SACD lejátszót, 015-ös számmal egy Trinitron monitort, és a 016-os számmal jelen hírünkben szereplő digitális fényképezőgépet.

A miniatűr fényképezőgép mindössze 69x24x17 mm méretű, amely kisebb, mint a DSC-U sorozat tagjai. Tömege akkumulátorral és memóriakártyával együtt is csak 50 gramm(!). A felvételeket a szintén kicsi MemoryStick Duo-ra rögzíti.

A gépen belül 1/2,7″ méretű, 2,1 millió pixeles CCD dolgozik. A fényképezőgép miniatűr optikája F2,8 fényerőt biztosít, lencséi között két aszférikus tagot is találunk. Fókusztávolsága kisfilmes filmformátumra átváltva 41 mm-es. Az optikai zoom hiányát 4x-es digitális zoom pótolja. Autofókusza 40 cm-től végtelenig, illetve 10 cm-től 80 cm-ig tud témát élesre állítani. A működtetéséhez szükséges villamos energiát mindössze 7 mm vastag Li-ion akkumulátor szolgáltatja. Az apró eszköz hátulján 0,55″ méretű LCD található, melynek felbontása 180 ezer pixeles. Feltétlezhetően ilyen LCD található némely EVF-ben is, bár ott az LCD előtt nagyító lencsetag is található.

A gép igazi érdekessége a TouchPad-del történő vezérlés. Ezt a kis TouchPad-et a gép tetejére építették és több funkció eléréséhez is használható, mint például a digitális zoom mértékének beállítása. Szintén újdonság a bemozdulás ellen védő elektronika, amely a szükségesnél nagyobb zársebességgel négy felvételt készít, majd a négy felvételből állítja össze a kész képet

Kiegészítésképpen a géphez a következőket kapjuk:
– vaku (0,5-2 méter hatótávolságú)
– távirányító
– 1,4x-es telekonverter
– 0,7x-es nagylátószögű konverter
– LCD-nagyító
– MemoryStick Duo adapter
– 3 darab akku
– akkutöltő
– video-kiemeneti egység

A gép nem olcsó, az igen apró méretet nagyon keményen meg kell fizetni, hiszen ez a Sony luxus márkája. Ára 380 ezer jen (2750 euro).

forrás: PCWatch forrás: PCWatch