Fényt a víz alá!

0
Sunpak G-Flash


A G-Flash névre keresztelt furcsa formájú villanó fényforrás, amely a Sunpak új fejlesztési koncepciójának eredménye, egyaránt használható filmes és digitális fényképezőgépekhez mind víz alatt, mind pedig víz felett. A nagy rugalmasságot a vaku slave jellege teszi lehetővé, aminek köszönhetően bármely fényképezőgép beépített vakuja el tudja villantani. A villanás szinkronizálásához vezetérke nincs szükség.

A 45 méteres mélységig vízálló, 22-es kulcsszámú vaku kiváló kiegészítője lehet a vízalatti tokba tett kompakt digitális fényképezőgépeknek. A gyártó azonban nem csak búvároknak ajánlja. Hasznos segítség lehet építkezéseken, kültéri fotózásnál (pl. esőben) vagy más vizes környezetben, ahol előfordulhat, hogy az eszközre nagyobb mennyiségű folyadék kerül. A 2 ceruzaelemről (vagy akkumulátorról) működő vaku 28 mm-es objektív látószögét képes bevilágítani, de a mellékelt adapterrel a látószög a 20 mm-es optikák által látott területre növelhető.

Sunpak PZ 40X
A PZ 40X a népszerű PZ 4000 továbbfejlesztett változata. A 40%-kal csökkentett térfogatú, 30%-kal csökkentett tömegű vaku mind a filmes, mind pedig a digitális fényképezőgépek nagy többségével (Canon, Nikon, Minolta) együttműködik és ismeri az E-TTL (Canon), a D-TTL, a 3D Multi-BL (Nikon), illetve az ADI (Minolta) vezértlési rendszereket is.



A (derítővillantáshoz) 90 fokban felhajtható motoros zoomfejjel ellátott vaku legnagyobb kulcsszáma 80 mm-es zoom állásban 40, ami manuális módban 1/2, 1/4, 1/8 és 1/16 fényerőre szabályozható. A 2 db ceruzaelemről működő PZ 40X a beállításokról a nagyméretű háttérvilágításos LCD-n tájékoztat.

A vakuk ára egyelőre nem ismert, itthon ősztől lesznek kaphatók.