Ismét új tagot kapott a DiMAGE X sorozat

0

A Minolta DiMAGE X20 igazából nem továbbfejlesztés eredménye, inkább a korábbi gépek átdolgozott, más szemszögű megközelítésben kidolgozott változata. A változások elsősorban a szolgáltatásokat érintik.

A 2 Mpixeles, 3x-os optikai zoomos fényképezőgép szakított a hagyományokkal és Li-ion akkumulátor helyett AA-méretű NiMH akkukról üzemeltethető. A gép érzékenysége az 1/1,8″-os CCD-vel ISO64, ISO100, ISO200 vagy ISO400 lehet.

A fényképezőgépbe igen éredekes szolgáltatásokat építettek. Az előlapra elhelyezett speciális tükör segítséget nyújt önarcképek készítésében és komponálásában.
A Nikon gépeknél már elterjedt MultiShot 16 nevű index-kép sorozathoz hasonló került a DiMAGE X20-ba is, igaz, itt multi-frame-nek hívják, és nem 4×4, hanem 3×3 kép készült, és kerül rá egyetlen 2 Mpixeles képre.
A kép beillesztés segíségével egyik kép ráilleszthető a másikra. Ehhez átméretezés, pozícionálás és különböző keretek használhatók fel.
Az XR videórögzítést ebben a gépben is igérik, melynél – a sajtóanyag szerint – csak a kártya kapacitása szab határt a készíthető videók hosszának. (Ezzel ellentmond a DiMAGE Xt tesztelése során nyert tapasztalat, ahol a felvétel elkészítése előtt kerek perec a gép 85 mp-et ajánlott fel Panasonic 128 MB-os SD kártya mellett – a szerk.).

A fényképezőgép 270 euróért lesz kapható Európában.

A fényképezőgép részletes paraméterei az adatlapoknál olvasható.