Gyorsabb és kisebb MemoryStick-ek

0

A Sony már korábban bejelentette a MemoryStick Duo-t, mely kisebb méretű, mint a hagyományos MemoryStick. Ezeket a kártyákat elsősorban mobiltelefonokban, kézi számítógépekben és más multimédiás eszközökben kívánják felhasználni.

Az új MemoryStick Duo 128 MB kapacitású, párhuzamos interfészének köszönhetően nagyobb átviteli sebességre képes. A legtöbb MemoryStick Duo kompatíbilis eszközben használható, illetve egy adapter segítségével MemoryStick kártyahelyre is illeszthető. Támogatja a MagicGate elnevezésű adatvédelmi technológiát. Szeptembertől 32, 64 és 128 MB kapacitásban lesz kapható.

A MemoryStick Pro Duo-t a Sony a SanDisk-kel közösen fejlesztette ki. Elméleti legnagyobb kapacitása 32 GB, adatátviteli sebessége 160 Mbit/s, valamint garantált minimális írási sebessége 15 Mbit/s (közel 2 MB/s). A nagy sebességű kártyák október végén, november elején kerülnek a piacra, 256 és 512 MB kapacitásssal.

Az MSAC-US30 támogatja a MemoryStick, MemoryStick Pro, MemoryStick Duo és MemoryStick Pro Duo-t. Nagy sebességű, HiSpeed USB 2.0-s csatolófelületének köszönhetően az adattovábbítás sebessége már csak a kártyán múlik, a korábbi szűk keresztmetszet (az USB1.1) már nem jelent problémát. A kártyaolvasóval használható a MagyicGate funkció a SonicGate program segítségével, amely a zenék gyors és egyszerű áttöltését teszi lehetővé (a SonycGate nem kompatíbilis a MemoryStick Pro-val). Az új kártyaolvasó szeptermbertől lesz megvásárolható.