Digitális fényképezőgép MemoryStick Duo-val

0
A Sony ultra-kompakt sorozata új tagot kapott, a DSC-U50 személyében. A mindössze 10 cm hosszú, 4 cm magas és 2,5 cm vastag fényképezőgép 2,1 Mpixeles CCD-vel dolgozik. Ennek köszönhetően legnagyobb felbontásban 1632×1224 pixeles felbontású képek készíthetők. A gép optikája fix fókusztávolságú, 33 mm-nek megfelelő. Fényereje F2,8. Az optika a gépvázon elfordítható, így önarcképek is igen könnyen készíthetők. A gép hátuljára 1″-os, 64 ezer pixlees LCD-t helyeztek el.

A Sony DSC-U50 októbertől lesz kapható. A részletes műszaki adatok az adatlapunkon olvasható.




A Sony Hungária sajtóközleménye:

Fényképezze le magát barátaival az új Cyber-shot U zseb-fényképezőgéppel

Az új, elforgatható lencsével rendelkező Cyber-shot U jóvoltából mindenki rajta lehet a képen

Berlin, 2003. augusztus 15. – A Sony Europe bejelentette a Cyber-shot U minőségi ultra-kompakt digitális fényképezőgép család új tagját. A divatos megjelenésű és örömteli Cyber-shot DSC-U50 kivételes formatervezése és szolgáltatásai ideálissá teszik a partik és különleges alkalmak hangulatának megörökítésére. Olyan új típusú hibrid LCD képernyővel van ellátva, amely kevésbé érzékeny a fényre, így bármilyen helyzetben tisztán láthatja rajta a fotózás tárgyát. És többé nem marad le az emlékezetes képekről Ön sem, mivel a DSC-U50 különleges tulajdonsága, az elforgatható lencse jóvoltából immár Ön is képbe kerülhet.

„A kicsiny és stílusos megjelenésű Cyber-shot U50 egy szép fényképezőgép, amely bármilyen partin megállja helyét” nyilatkozta Sony Digital Imaging Europe alelnöke, Akihiro Nishikawa. „A fényképezőgép elforgatható lencséje és a gyors bekapcsolási idő azonnal a történések középpontjába állítja. Jóllehet mérete kicsiny, de nagy tárolókapacitással rendelkezik, és ez az első Cyber-shot fényképezőgép, amely kompatibilis a Sony új generációs Memory Stick Duo és Memory Stick PRO Duo formátumaival.”

Fényképezzen bárhol, bármikor
Habár elég apró ahhoz, hogy zsebében vagy a nyakába akasztva hordja, a pillanatfelvételek készítésére is tökéletesen alkalmas Cyber-shot U50 teli van szolgáltatásokkal. Az elforgatható lencse ideális az önarcképek elkészítésekor és a hibrid LCD képernyő segítségével könnyedén megkomponálhatja képeit. A különleges képalkotási technológia alkalmazásával a kép tárgyát ugyanolyan tisztán láthatja akkor is, ha a szabadban napfényben fényképez, mint odabent vagy gyengén megvilágított körülmények között.
A fényképezőgép Visszanézés (Playback Mode) üzemmódja lehetővé teszi a kép nagyítását is. A Nagyított Visszanézés (Enlarged Playback) segítségével az exponálás után azonnal ellenőrizheti a kép fókuszáltságát, mivel ez a funkció a kép közepét az eredeti méret 2,5 vagy 5-szörösére nagyítja fel.
A fényképezőgép Sorozatfelvétel (Burst Mode) üzemmódban gyors egymásutánban 10 darab VGA felbontású vagy két nagy felbontású, 2 megapixeles képet készít.
Az 5 féle fehéregyensúly beállítási lehetőségnek köszönhetően a Cyber-shot DSC-U50 a legkülönfélébb fényviszonyok mellett is tökéletes képet készít. Ennek jóvoltából az expozíció mindig megfelelő és a napos, felhős, fénycső vagy izzólámpa megvilágítású lehetőségek közül választhatja ki a fényviszonyokat, illetve rábízhatja magát a fényképezőgép intelligenciájára és kiválaszthatja az Auto üzemmódot. Ezen felül számos olyan téma beállítási lehetőség is rendelkezésére áll, mint például a Szürkület, Aktív kültéri, Lágy pillanatfelvétel, Megvilágított pillanatfelvétel és a Ragyogó természet üzemmódok, amelyek automatikusan a helyzetnek megfelelően állítják be a fényképezőgépet.

A fényképek mellett a Cyber-shot U50 hang nélküli MPEG mozgóképek felvételére is képes. A korábbi modellekkel ellentétben a Sony MPEG Movie EX technológiája azt jelenti, hogy a mozgókép olyan hosszú lehet, amennyi csak a Memory Stick Duo szabad tárolókapacitásába belefér.

Ossza meg a világgal
Miután elkészítette felvételeit, be is kell azokat mutatnia és meg kell osztania barátaival és családjával, így a Cyber-shot U50 a csatlakoztathatóság terén is jól teljesít. Az új modell PictBridge* kompatibilis, ami azt jelenti, hogy a mellékelt USB kábelen át közvetlenül ki is nyomtathatja képeit egy PictBridge* kompatibilis nyomtatóval – mindezt anélkül, hogy számítógépre lenne szüksége. A fényképek és mozgóképek tárolása egy Memory Stick Duo-n történik, amellyel más Memory Stick kompatibilis termékek, mint például TV-k, telefonok vagy számítógépek széles körébe viheti át képeit. A Cyber-shot U50 mellé képátviteli szoftvert is mellékelünk, ami USB kábel csatlakoztatása esetén automatikusan átviszi képeit egy PC-re további szerkesztés vagy e-mailben történő továbbítás céljából.

A Cyber-shot U50 forgalmazása 2003 októberében kezdődik meg Európában és fekete, valamint ezüst színben lesz kapható. A rendelkezésre álló színek országonként változhatnak A készülék további tartozéka 2 darab újratölthető akkumulátor.