Új Konica-Minolta gép

0

A Konica Minolta DiMAGE G400-as fényképezőgépe az ultra-kompakt kategóriába sorolható. Belseje kis méretű, 1/2,5″-os 4 Mpixeles CCD-t rejt, melyre 3x-os átfogású optika vetíti a képet. Kisfilmes formátumba vetítve 34-101 mm közötti fókusztávolságok állítható be.

A nemrég fúzionált cég bejelentésében 0,7 mp-es bekapcsolási idő olvasható, ami igen-igen szép érték, figyelembe véve a kategóriatársak 2-3 mp-es értékeit. A fókusz-rendszerről hasonlóan szép értékek olvashatók, nagylátószögnél 0,2 mp-et igérnek. Ez a DiMAGE Z1-ben bevezetett RapidAF-nek köszönhető, mely részben kontraszt-érzékelésen alapul, részben passzív tagok segítségét veszi igénybe. Az expozíció késleltetés a fókuszálás után mindössze 0,03 mp.

A fényképezőgéppel sorozat-felvételek is készíthetők, kétféle sebességgel: 1,1 kép/mp, vagy 2,5 kép/mp. Utóbbi esetén maximum 3 kép készülhet, előbbinél a képminőség és a felbontás függvényében több-kevesebb. A sorozatok közül fontos megemlíteni az automatikus 3 képes expozíció-sorozatot és a fókusz-sorozatot is.

Elsőként a Konica kezdte támogatni a Sony-n kívül a MemoryStick-et, az új Konica Minolta gépben ez a kártya szintén támogatott. A kész felvételek tehát vagy SecureDigital, vagy MultiMedia, vagy MemoryStick kártyára kerülnek. A gép áramellátását lítium akku biztosítja.

A fényképezőgép részletes paraméterei adatlapunkon találhatók!