Folytatódó PictBridge forradalom

0

Az i455 és az i475D a népszerű Bubble Jet i450 és i470D helyére lépve tovább viszi a PictBridge szabvány metén elindított termékvonalat. Bármilyen, a PictBridge-rendszerrel kompatibilis digitális fényképezőgép, márkától függetlenül csatlakoztatható a nyomtatókhoz, így lehetőség van számítógép nélküli nyomtatásra is.



Az új printerek nyomtatófejének fúvókasűrűsége sokszorosa a korábbi fotónyomtatókhoz képet, így az i455 és az i475D csupán 2 pikoliteres csepptérfogatot alkalmaz, és képes 4800×1200 dpi-s felbontású profi fotóminőségre anélkül, hogy kiegészítő fényképnyomtató fejeket kellene vásárolni. Ugyanaz a technológia, amely a 2 pikoliteres cseppméretet és a fúvókasűrűséget biztosítja, egyben arról is gondoskodik, hogy ez a két modell kategóriája leggyorsabbja legyen, hiszen mindkét printer 18 oldal/perces fekete-fehér és 12 oldal/perces színes nyomtatási sebességre képes.

„A Bubble Jet i455 és i475D fő erénye nem csupán az, hogy kategóriájuk legkiválóbb minőségű fényképnyomatait és legnagyobb sebességét produkálják – hangsúlyozta Hiroshi Komatsuzaki, a Canon Consumer Imaging üzletág európai igazgatója — legalább ilyen fontos az is, hogy megtestesítik azon elkötelezettségünket, hogy olyan fényképezőgépeket és nyomtatókat hozzunk létre, amelyek a legtöbb jelenleg használt, vagy a jövőben beszerezni kívánt eszközzel, együtt tudnak működni.”

Többféle márka, többféle formátum
Túl azon, hogy az új nyomtatók támogatják a PictBridge szabványt, kompatibilisek a Bubble Jet Direct-tel is. Ez lehetővé teszi a közvetlen nyomtatást bármilyen, a rendszerrel kompatibilis Canon digitális fényképezőgépről vagy digitális kameráról. Az i475D egy „4 az 1-ben” PCMCIA típusú kártya-nyílást is tartalmaz, amely képes fogadni a CompactFlash™ típusú memóriakártyát, továbbá megfelelő adapterekkel a Microdrive™, SmartMedia™, Sony Memory StickŽ vagy SecureDigital kártyákat is.

Fényképek várakozási idő nélkül
Mind az i455, mind az i475D kategóriájának legnagyobb fényképnyomtatási sebességével büszkélkedhet, ami különösen a szegély nélküli nyomtatásban válik nyilvánvalóvá, ahol a fúvókasűrűség döntő szerepet játszik. Egy 10 x 15 cm-es (4×6 inches) fényképnyomat elkészültéhez mindössze egy perc szükséges. Fekete-fehérben mindkét nyomtató 18 oldal/perces, színesben 12 oldal/perces sebességet nyújt. A Photo Noise Reduction üzemmód csökkenti a grafikus zajt a sötét és a homogén színekkel borított területeken, ott, ahol az néha a digitális fényképezőgéppel készített felvételeken előfordul. A Vivid Photo technológia pedig fokozza a színhatásokat, különösen a kék és zöld részeken.

Különleges szolgáltatások
A Canon mindkét nyomtatót olyan szoftvercsomagokkal együtt szállítja, amelyeknek összeválogatásakor fontos szempont volt, hogy a felhasználók a lehető legtöbbet hozhassák ki új nyomtatójukból. Az i475D mellé a vásárló megkapja a PhotoViewer szoftvert, amellyel a számítógép képernyőjét használva tekintheti meg és válogathatja szét a memóriakártyán tárolt képeket. Az Easy-PhotoPrint program megkönnyíti a képek átméretezését és látványos effektusok létrehozását, az Easy-WebPrint pedig a kimenet átméretezésével leegyszerűsíti az internetoldalak kinyomtatását, csökkenti a papír- és tintatveszteséget, mivel akkor is kinyomtatható az egész oldal, ha amúgy több képernyőnyi helyet foglal el.

Az i455 és az i475D magyarországi piacra történő bevezetése 2003 októberében várható.