Lumix 2003 fotópályázat

0

Sikeresen zárult a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága által meghirdetett Lumix 2003 Digitális Fotópályázat. A nyertes képek és a legjobbnak ítélt további több mint 70 kép megtekinthető a Magyar Állami Operaház előcsarnokában 2003. október 31. és november 10. között, minden nap délelőtt 11 órától.

Második alkalommal került megrendezésre a Lumix Digitális Fotópályázat, melyet ezúttal a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága hirdetett meg a Panasonic Magyarország Kft. támogatásával. A pályázat szeptember 15. és október 15. között zajlott.

A rendezvény azért is egyedülálló, mert ez az első alkalom, hogy a szakma két legrangosabb szervezete együtt szervezett kiállítással egybekötött fotópályázatot. A pályázat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a digitális fotózásban rejlő lehetőségekre és teret adjon az alkotók egyéni és szakmai kibontakozásának.

A pályázatok értékeléséről és a díjak odaítéléséről neves fotóművészekből álló zsűri döntött, melynek tagjai: Keleti Éva, Pólya Zoltán, Vinnay Péter és Zsigmond Gábor voltak.

A tavalyi számot meghaladva több, mint 5 100 pályaműből választotta ki a zsűri a díjnyertes képeket, és azt a 75 képet, melyek kiállításra kerülnek.

A Lumix díjat, az 500 000 Ft értékű szabadon felhasználható ösztöndíjat Nagy Norbert nyerte „Tihanyi vihar” című képével.

Az egyes kategóriák nyertesei:

  • „Úton”- Teknős Miklós Vatikán c. képe
  • „Arcjáték”- Krajcsó László Koldus az aluljáróban c. képe
  • „Az élő környezet”- Kallus György A megkerült bárány c. sorozatképe.





A kategóriagyőztesek egy-egy Panasonic Lumix DMC-FZ2 típusú digitális fényképezőgépet kaptak.

A díjak átadására október 31-én a Lumix 2003 Digitális Fotókiállítás megnyitó rendezvényén került sor, a Magyar Állami Operaházban.



Más digitális fotópályázatokhoz képest rendhagyó módon, a nyertes képeket ezúttal nem csak az interneten lehet megtekinteni, hanem plazmaképernyőkön is bemutatásra kerülnek a Magyar Állami Operaház előcsarnokában, október 31. és november 11. között.