QV-R51: 5 Mpixeles kompakt a Casio-tól

0

A Casio QV-R51 a korábbi 4 Mpixeles QV-R40 továbbfejlesztett változata. Elsődlegesen a CCD változott, hiszen a QV-R51-ben már egy 1/1,8″ tokozott méretű CCD dolgozik, melynek felbontása 5 millió képpont. Legnagyobb felbontásban így 2560×1920 képpontos fotókat készíthetünk. A gép burkolata is új, a korábbi műanyag borítást magnézium-ötvözet váltotta le. Sőt, a hátsó LCD-t is 2″ méretűre növelték.



A fényképezőgép optikája 3x-os átfogású, fényereje f/2,8-4,9. A beállítható fókusztávolság kisfilmes formátumra vetítve 39-117 mm.
Az érzékenységet a fényképezőgép maga is képes megválasztani, de a fotós is megadhatja ISO50/100/200/400 értékek közül választva. A fénymérés mátrix, középre-súlyozott, vagy szpot elvű lehet, a zársebesség 4 mp és és 1/2000 mp közé eshet.

Az élességállítás széles területen, vagy egy pontban történhet, az automatikán kívül kézi élességállítás is használható, illetve végtelen tárgytávolság is beállítható. Azoptika közelpontja normál esetben 60 cm, makró módban 10 cm.

A gép hátulján nagy méretű, 2″-os LCD található, melynek felbontása azonban nem túl jó, mindössze 85e pixeles. A QV-R51 jópár olyan szolgáltatást kínál, amely kiemeli a többi gép közül, igaz, ezek a szolgáltatások már a QV-R40-ben is megtalálhatók voltak: képfrogatás, képkivágás, átméretezés, naptár, ébresztő, hisztogram, segédrács, kedvencek, programozható billentyűk.

A fényképezőgép működtetéséhez AA méretű, olcsó NiMH akkumulátorra van szükség, a gyári adatok szerint LCD nélkül egy akkuszettel közel 900 kép készíthető. Ez jól hangzik, bár nem tudjuk, hogy a nagyméretű LCD mennyivel növeli meg a fogyasztást (gyanítjuk: sokkal).