Két új Panasonic fényképezőgép

0


A Consumer Electronic Show 2004-es a Panasonic két új fényképezőgépet jelentett be, a DMC-LC50 és DMC-LC70 modelleket. Mindkét változat szinte ugyanolyan tulajdonságokkal bír, kivéve a felbontást és egy-két szolgáltatást. A DMC-LC50 3 Mpixeles, míg a DMC-LC70 4 Mpixeles. Ez utóbbi képes a fotókhoz hangmegjegyzést is fűzni.

A fényképezőgépeket Leica DC Vario-Elmarit optikával szerelték, amely 3x-os átfogású, F2,8-4,9 fényerejű, mely ebben a kategóriában átlagos érték. A fényképezőgépeket különböző automatikus módokban üzemeltethetjük, de az érzékenységet mi magunk is megadhatjuk ISO50 / 100 / 200 / 400 értékek valamelyikére. A fehéregyensúly automatikus beállításon kívül lehet napfény, felhős, vagy izzó, illetve kézileg is beszabályoztható. Ezen kívül a teljesen automata módon kívül 300K-es lépésekben finomhangolható.

Természetesen sorozat-felvételre is van lehetőség, ennek sebessége 3,3 kép/mp, hossza maximum 5 kép standard, vagy 3 kép fine módban. Videofelvétel is késtzíthető, 320×240 pixeles felbontásban akár a kártya teljes kapacitásában.
Összetett megvilágítás esetén, kiküszöbölendő az automata rossz fénymérését, a megfelelő expozíció automatikus sorozattal is elkészíthető, ilyenkor a gép 3 képet készít, melyek egymástól 1/3-1 Fé-ben térnek el egymástól. Az automatikus expozíció-sorozat alkalmazása ultra-kompakt gépeknél nem megszokott, viszont mindenképpen hasznos lehet.