Megjelent a Nikon D70

0

A Nikon D70 a D100 után közel két évvel jelent meg. A cserélhető objektíves digitális tükörreflexes Nikon D70 szinte semmiben nem marad le a D100-tól, sőt, a D70-hez kifejlesztettek egy új, nagylátószögű alapzoom objektívet, amely 18-70 mm fókusztávolságú (27-105 mm-nek megfelelő).

Az új fényképezőgép Nikon DX formátumú 6 Mpixeles CCD-vel dolgozik, a használható érzékenység ISO200-1600-ig terjed (fokozott érzékenység esetén tovább növelhető ISO3200/6400-ig). A fehér-egyensúly pontos beállításáról 1005 pixeles CCD gondoskodik. Ugyanez a CCD dolgozik a 3D fényméréskor, illetve a középre súlyozott (75%) átlagolt, vagy szpot (1%) fényméréskor.

A géppel használható objektívek:
1) DX Nikkor : Minden funkció támogatása
2) Type G vagy D AF Nikkor: Minden funkció támogatása
3) Micro Nikkor 85 mm F2,8D : Minden funkció kivéve az autofókusz és bizonyos expozíciós üzemmódok támogatása
4) Egyéb AF Nikkor*2: Minden funkció kivéve a 3D színes mátrix fénymérés és a digitális fényképezőgépek esetén az i-TTL kiegyensúlyozott derítőfény támogatása
5) AI-P Nikkor : Minden funkció kivéve a 3D színes mátrix fénymérés, a digitális fényképezőgépek esetén az i-TTL kiegyensúlyozott derítőfény és az autofókusz támogatása
6) CPU-val nem rendelkező objektívek: Használhatók az M expozíciós üzemmódban, de a fénymérő ilyen esetben nem működik; az elektronikus távmérő használható az f/5,6 vagy nagyobb rekesz esetén
*1 IX Nikkor objektívek nem használhatók; *2 Kivéve az F3AF-hez készült objektívek

A fókuszrendszer maradt a D100-ból is ismert Multi-CAM900 fázisdetektoros elvű. Ezt még AF segédfény egészíti ki, hogy gyenge fénynél is hatékony lehessen az automatikus élességállítás.





A Nikon sajtóanyaga:

Nikon D70
A egyszerű kezeléssel párosított nagy teljesítmény, a Nikon digitális tükörreflexes fényképezés izgalma és páratlan minősége immár elérhető!

TOKYO: A Nikon Corporation örömmel jelenti be egy új, cserélhető objektíves, digitális tükörreflexes fényképezőgép megjelenését, amely a Nikon szabadalmazott digitális és optikai teljesítményét, nagy felbontást, részletgazdagságot és élethű, élénk színeket nyújt, új, fejlett funkciókkal és automata működéssel kombinálva, bárki számára elérhetően: a Nikon D70 modellt.

Folytatva a Nikon D1 1999. évi bevezetésével és a Nikon DX formátumú érzékelő sikeres piacra dobásával fémjelzett digitális sikertörténetet, a D70 készen áll arra, hogy kibővítse a digitális tükörreflexes gépek piacát a Nikon következő lépése során, amikor is a fogyasztók jóval szélesebb körét kívánja megcélozni.

A kezdőktől a tapasztalt hobbifotósokig, a vásárlók rendkívül széles körének tervezett D70 segítségével a fotográfusok könnyűszerrel átültethetik a digitális technikát meglévő fényképezőgép-rendszereikre, illetve új rendszer építésébe kezdhetnek, amellyel a jövőben is elégedettek lehetnek.

A D70 a széles körben elterjedt Nikon DX formátumú szenzort és a Nikon F bajonettet alkalmazza. Így valamennyi Nikkor AF objektívvel tökéletesen kompatibilis marad, míg lehetővé teszi, hogy a fotósok kiaknázzák a minőségi DX Nikkor objektív-sorozat képességeit is, amelyet kizárólag a Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgépeihez terveztek és a képmező teljes, a közepétől a sarkokig terjedő tartományában kiemelkedő képminőség elérésére optimalizáltak. A kifejezetten a D70-el való mindennapi használathoz tervezett – és az összes Nikon D sorozatú SLR modellekkel kompatibilis – új AF-S DX Zoom-Nikkor 18 – 70 mm f/3,5-4,5 G IF-ED egyesíti a csúcsteljesítményt a kiemelkedő értékkel.

A D70 bekapcsolás után azonnal készen áll a fényképezésre. Az ötmezős autofókusz rendszer gyors és pontos, és magában foglal egy AF segédfényt, amely még rossz megvilágítási körülmények között is maximalizálja a teljesítményt. Ezek mellett gyors, másodpercenként 3 kép sebességgel akár 144 felvételt is folyamatosan elkészít (JPEG NORMAL – Large beállítás mellett és SanDisk SDCHF256MB CompactFlash™ kártya használatával) a továbbfejlesztett gyorstár-kezelésnek, a gyorsabb képfeldolgozásnak, a növelt memóriakártya hozzáférési sebességnek és a nagyobb rendszerbusz sávszélességnek köszönhetően.

A kezelőszervek elhelyezése a könnyű elérhetőséget és a sima működést szolgálja. A menük tisztán, egyértelmű nyelvezettel jelennek meg a nagy méretű LCD monitoron. A fényképezőgép valamennyi rendszerét a gyors reagálás érdekében optimalizálták. A fényképezőgép ezek mellett új, innovatív képrögzítési funkciókkal is kiegészült, hogy a fényképezés folyamata egyszerűvé váljon, akár manuálisan, akár automatikusan szabályozzák. Külön említést érdemel az új vezérlőtárcsával elérhető, 7 új automatikus digitális motívumprogram is, ami az egyéni beállítási lehetőségek és a nagy teljesítményű automatizált működés ideális kombinációját nyújtja, így még a legbonyolultabb fényképezési körülmények között is kiváló eredmények érhetők el.

A 30 mp-től az 1/8000 mp-ig terjedő zársebességek a teljes kreativitást biztosítják. A hatékony derítés érdekében a beépített, automatikusan kinyíló vakuval akár 1/500 másodperces vaku-szinkronidővel is dolgozhat. Az ISO-érzékenység 200 és 1600 között állítható, vagy automatikusan szabályozható ugyanezen beállítások mellett, hogy maximalizálja a rendelkezésre álló fény kihasználását.

Az új, 6,1 millió tényleges pixel felbontású Nikon DX formátumú CCD képérzékelő – szélesebb dinamikatartománnyal és jobb jel-zaj aránnyal – 3008 x 2000 képpont méretű képeket produkál nagy felbontással és kiemelkedően éles részletekkel, ami ideális nagy méretű nyomatok készítéséhez, vagy a képek kivágásához a részletek kreatív kiemelése érdekében.

A D70 fejlett LSI processzorát az elkövetkező generációk teljesítményének elérésére programozták, hogy a legélénkebb, legtisztább színeket produkálja, mialatt maximalizálja a sebességet a fájltömörítéshez és az átmeneti tár kezeléséhez, a JPEG és NEF (Nikon Electronic Format) fájlok egyidőben történő rögzítéséhez és a gyakorlatilag azonnali kijelzéshez a LCD monitoron.

A Nikon híres 3D Color Matrix fénymérője 1005 pixeles szenzorral a pontos automatikus TTL fehéregyensúlyt biztosítja. Hat különböző manuális fehéregyensúly üzemmód, előre beállított fehéregyensúly és fehéregyensúly-expozíciósorozat is rendelkezésre áll a teljes kreativitás éredekében. Az expozíciókompenzáció és a vaku-expozíciókompenzáció az automatikus expozíciósorozattal együttműködve tovább segítenek a tökéletes felvétel elkészítésében.

A D100-ban nagy elismerést nyert, újratölthető, nagy kapacitású EN-EL3 lítium-ion akkumulátorral pedig egyetlen feltöltéssel akár 2000 felvételt(1) is készíthet. A D70-hez elemtartó is tartozik, amellyel – szükség vagy igény szerint – egyszer használatos elemeket is lehet használni.

A különböző visszajátszási lehetőségek, a sokoldalú egyéni beállítások, az egyszerű csatlakoztatást vagy a PictBridge kompatibilis nyomtatókra történő közvetlen nyomtatást szolgáló USB csatolófelület, és számos egyéb szolgáltatás az eddigi legkönnyebb és legkisebb Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgépébe tömörítve osztályában a legjobb teljesítményű fényképezőgéppé teszik a D70-t.

A Nikon D70 gyönyörűen ötvözi a legjobb digitális technológiát a gyors és hathatós fényképezőgép-kezeléssel. Ha ezt kiegészítjük a Nikon Total Imaging System nyújtotta előnyökkel, amelyek kiváló minőségű AF, AF-S és DX Nikkor objektívektől kezdve, a fejlett vakutechnológiákon keresztül, a nagy teljesítményű szoftverig, bárkiben felébresztik és meghiheltik a fotóst, biztosan kedvét leli a Nikon digitális SLR fényképezésben és a kiemelkedő minőségű képekben, amelyek élénk, élethű színekben tündökölnek és részletekben gazdagok.

Forgalomba kerülés: A Nikon Corporation a D70-t világszerte 2004. márciusában bocsátja piacra.

Megjegyzés: A specifikációk, a konstrukció, a terméknév és a mellékelt tartozékok különbözhetnek országok vagy területek szerint.