Nikon SB-600

0

A Nikon új vakut is bejelentett, amely kompatibilis az i-TTL és D-TTL rendszerrel. A 30-as kulcsszámú (ISO100, 35 mm) vaku 24-85 mm-es fókusztávolságnak megfelelõ látószögben villantható el. 85 mm esetén a kulcsszám 40. A vaku feje felfelé 90 fokban fordítható, lefelé nem dönthetõ, viszont jobbra és balra 90/180 fokban elfordítható. A mûködtetéshez 4 darab AA méretû akkumulátorra van szükség.

A vaku ára egyelõre nem ismert.
Nikon sajtóanyag:

Nikon SB-600
Új vaku a D70 digitális SLR fényképezõgéphez

A Nikon örömmel bejelenti a kategóriavezetõ Nikon SB-800 nyomában a Creative Lighting System új tagját: az SB-600-at.
Az új Nikon D70 digitális tükörreflexes fényképezõgép tökéletes i-TTL kompatibilis társa az SB-600 számos új lehetõséget kínál a kreatív villanófényes fotózáshoz zoomobjektívek alkalmazásakor, külsõ vaku használatakor, vagy többvakus, vezeték nélküli megoldások esetére.

A nagy teljesítményû, 30-as kulcsszámú (35 mm ISO 100-nál), minden irányban elforgatható vakufejjel és a könnyen használható LCD kijelzõvel az SB-600 hatékony megoldást nyújt bárki számára, aki könnyû, kompakt, de nagy teljesítményû megvilágítási megoldást keres a digitális fényképezéséhez.

i-TTL
Az SB-600 ugyanúgy, mint professzionális testvére, az SB-800, rendelkezik a Nikon új i-TTL kiegyenlített derítési technológiájával, amely kompatibilis az új Nikon D70-nel és a professzionális D2H-val. Az i-TTL két nagy teljesítményû ellenõrzõ elõvillanást alkalmaz a pontos expozíció meghatározására, különösen erõs megvilágítású körülmények között. Elsõ alkalommal alkalmazza a Nikon D70 1005 pixeles mátrix fénymérõ szenzorát a korábbi Nikon tükörreflexes kamerákban található 5 szegmensû kiegyenlített derítõvakuzás helyett.

Vezeték nélkül segédkvakuk használata
Több, SB-600 vakuból álló csoport használható a Nikon Creative Lighting System teljesen automatikus i-TTL vezeték nélküli többvakus vezérlésének köszönhetõen, a stúdiómegvilágítás gyors és könnyû változtatásához. Távoli vaku elrendezés esetén a csoportok vezeték nélkül vezérelhetõk a Nikon D70 exkluzív új ‘Commander’ funkciójával. A D70 Commander funkciója a fényképezõgép menüjében beállított TTL, AA vagy Manuális üzemmódban is vezeték nélküli vezérlést biztosít. A D70 felnyíló vakuja a Nikon Advanced Data Communication segítségével kódolt impulzusokban küldi a különbözõ vaku üzemmód utasításokot a távoli vakuhoz. Exponálás után az SB-600 hangjelzéssel erõsíti meg a villanás megtörténtét.

Zoom és teljesítmény vezérlési lépések
Az SB-600 zoomtartománya 24, 28, 35, 50, 75 és 80 mm-tõl, illetve lehajtott diffúzor esetén 14 mm-tõl lefedi a legnépszerûbb objektívek fókusztávolságait. A kézi vakuvezérlés a teljes teljesítménytõl az 1, ¼, 1/8, 1/16, 1/32 és 1/64 értékekig terjed, 1/3 Fé lépésekben.

Az SB-600 szintén teljeskörûen használható a Nikon professzionális D2H digitális tükörreflexes fényképezõgépével.

Szolgáltatások: a legújabb, széles AF segédfény a legfejlettebb, 11 mezõs Multi-CAM2000 AF rendszerhez, fényképezõgéprõl kioldott elõvillanás, Auto FP nagy sebességû vakuszinkron, FV rögzítés és vaku-színkommunikáció, hasonlóan az SB-800-hoz.

Az SB-600 nagy teljesítményû, teljes képességû vaku, amely kitûnõen kezelhetõ, amikor kompakt digitális tükörreflexes fényképezõgéppel használják, mint például a Nikon D70 és a Nikon D100, különösen rövid teleobjektívek alkalmazásakor. Az SB-600 az AS-19 vakuállvánnyal és az SS-600 puha tokkal együtt kapható.

A Nikon Speedlight SB-600 fontosabb jellemzõi
– Támogatja a Nikon Creative Lighting System-et
– Támogatja az i-TTL (automatikusan kiegyenlített derítõ vakuzás), D-TTL, TTL, manuális üzemmódokat
– Jól látható LCD, hat egyértelmû, hátsó világítású gombbal
– Kulcsszám 30/98 [ISO 100, m/ft], 42/138 [ISO 200, m/ft] (35 mm zoom állásnál)
– Auto zoom 24-tõl 85mm-ig
– Ugyanaz a széles látómezõs AF segédfény, mint a népszerû SB-800-nál
– Fejlett, vezeték nélküli megvilágítás a D2H-val vagy a D70-nel, amikor segédvakuként használják
– Auto FP nagy sebességû szinkron (csak a D2H-val); rövid zársebességgel használva elérhetõ a fókuszon kívüli háttérelemek hatékony elhomályosítása
– Az elõvillantás képessé teszi a fotóst a megvilágítási hatások elõzetes megtekintésére
– Vaku-színinformáció: az optimalizált fehéregyensúly a vakuból származó adatokat hasznosítja
– Az FV rögzítés rögzíti a vakuértéket, lehetõvé téve az exponálás elõtti újrakomponálást
– Pontos i-TTL vakuvezérlés vaku-expozíció ellenõrzéssel
– A konstrukció konzisztens a következõ generációs digitális tükörreflexes fényképezõgépekével, háromszögletû díszítõelemmel a tetején, amely kiegészíti a digitális tükörreflexes motívumot
– Támogatja az opcionális SJ-1 színszûrõ készletet
– Üzemkészséget jelzõ fények találhatók az elõlap mindkét oldalán, amelyek mellékvakuként történõ használat esetén is jól láthatók