Boltokban az új Pentax gépek

0


A Pentax új februárban bejelentett ultra-kompakt digitális fényképezőgépei közül kettő ma, egy pedig április 15-én kerül forgalomba Magyarországon.
A Pentax Optio S40 és S4i az Optio S4 alapjaira épít. Mindkét gép hoz valami újdonságot. Az S4i-re nagyobb LCD került, ennek ellenére továbbra is a legkisebb méretű fém borítású, ultra-kompakt 3x-os zoomos 4 Mpixeles digitális fényképezőgép. Ennek ára a piacra kerüléskor bruttó 129.999 Ft.



Az Optio S40 a költséghatékonyság, az olcsóbb árak elérése jegyében készült. A drágább Li-ion akku helyett ez a gép AA méretű ceruza-akkumulátorokat használ. A nagyobb méretű akkuk miatt a gép méretén is változtatni kellett, de nem sokkal nagyobb, mint elődje, illetve mint társa. További újdonság, hogy a picit nagyobb méret miatt erre a gépre egy üzemmódtárcsa is kerülhetett. A Pentax Optio S40 ára bruttó 99.999 Ft.



A Pentax Optio 30 az Optio 33L utódaként jelent meg. Az újdonságok között szerepel az ISO50-es érzékenység, amely zajmentesebb képek készítését teszi lehetővé, mint az Optio 33L-ben lévő minimum ISO100-as. A használható zársebességek értékei is megváltoztak, az Optio 30-ban maximum 2 mp-es záridőt használhatunk, míg a legrövidebb 1/2000 mp lehet. A szép, új külsőbe öltöztetett fényképezőgéppel akár több perces videók is rögzíthetők, a korábbi maximum 30 mp-cel szemben. Ennek a fényképezőgépnek az ára bruttó 64.999 Ft lesz.