6 Mpixeles Casio QV-R61

0

A Casio mai utolsó bejelentése is nagy felbontású fényképezőgépet hoz. Úgy tűnik, a Casio igen komolyan veszi a megapixel-háborút, hiszen a most bejelentett gépei között a legkisebb felbontás 5 Mpixeles. Reméljük az igen kicsiny CCD-k és az erre képet vetítő optikák megbírkoznak majd a kemény feladattal, hiszen ekkora pixelméret mellett már jelentősebbek a dinamika, képzaj, valamint az optikák élességének kérdései.
A Casio QV-R61 a QV-R51 6 Mpixeles változata. A két fényképezőgép között csak a CCD-ben van eltérés, illetve természetesen ennek következtében az érzékenység-tarotmányban és a sorozatban is. Az érzékenység itt ISO64-500 között állítható. A fényképezőgép részletes adatait az adatlapunk tartalmazza.



sajtóközlemény:

A képpontszám számít:
Az új QV-R61-es CASIO fényképezőgép meggyőző, 6.0 megapixeles felbontással

Budapest, 2004. augusztus – Az élet legszebb pillanatai gyakran kiszámíthatatlanok és jellemzően túl gyorsan történnek. Lehet az egy játékkal töltött este a baráttokkal vagy egyike a nagy családi eseményeknek – bármikor adódhat olyan pillanat, amelyet érdemes egy életre megörökíteni. A CASIO új, QV-R61-es digitális fényképezőgépével egyetlen lelkes fotós sem fogja többé elmulasztani a pillanatot, a 6.0 megapixeles effektív felbontás pedig garantálja a fantasztikus képminőséget.
Nem maradhat ki ez a kis méretű, kompakt társ sem a kirándulásból a tóhoz, mikor a kánikulai hőség elől a hűs vízben keressük a felüdülést. A 3X optikai zoomnak és a nagy méretű, 2″-os TFT színes kijelzőnek köszönhetően biztonságos távolságból készülhetnek el a vízicsata képei. A közvetlen funkcióválasztó gomb alkalmazásával, mely lehetővé teszi a felvétel módban történő bekapcsolást kevesebb mint egy másodperc alatt, valamint a 0.01 mp-es kioldó késedelemmel a QV-R61-es tényleg roppant gyorsnak mondható. A fotós így már biztosan nem marad le egy mókás vízbeugrásról, az új modellben megtalálható gyors-sorozatfelvételi funkció révén pedig a mozzanat teljes folyamatában megörökíthető.
A szintén új Auto Makró Funkció, mely szükség szerint automatikusan állítja át a készüléket normál auto fókuszról makró felvétel módba gyors és pontos élességállítást eredményez. Gyenge megvilágításnál ugyanakkor a Vaku Asszisztens funkció révén a tud a gép segítséget nyújtani a kellőkép világos felvételek elkészítéséhez.
A különféle üzemmódok közt az új menü kalauz segíti az eligazodást. Az új Ikon Segéd funkció alkalmazásával, amely megmutatja, hogy éppen melyik fotográfiai funkcióra van készülékünk állítva, a gép használata tényleg gyerekjátékká válik.
A kívánt nyomtatási, előhívási képmérethez szükséges felbontás kiválasztásában a szintén új Nyomtatási Kalauz nyújt segítséget a fotósnak.
A számtalan hasznos funkciót kihasználásához, nyilván szükség van megfelelően hosszú üzemidőre. Ennek az elvárásnak a CASIO új modellje az alacsony áramfelvétellel – mely a fejlett elektronikai megoldásoknak köszönhető -, valamint a nagy kapacitású NiMH akkumulátorok alkalmazásával tesz eleget.
A fém burkolattal ellátott készülék természetesen nem nélkülözheti a korábbi CASIO modellekből már jól ismert BESTSHOT látványmintákat sem, melyekből az R61-es esetében 23-at rögzítettek előre a tervezők. A mozgófelvétel-, önkioldó-, naptár-, világidő- és képes ébresztő funkciók úgyszint bővítik a készülék által kínált alkalmazások széles skáláját.
A gép 9,7MB-os belső memóriája SD ill. MMC memóriakártyákkal bővíthető, kompakt méretei révén (88,3 X 60,4 X 33,4mm / 168 gramm) pedig gyakorlatilag minden zsebben elfér, így állandó társa lehet, bármerre is jár.
A várhatóan október elején megjelenő modell számos tartozékkal (nagy kapacitású akkumulátorok, akkumulátor gyorstöltő, hordszíj, USB kábel és szoftver CD) és opcionális kiegészítővel (kétféle tok; QVR-CASE 1 / QVR-CASE 2 és hálózati adapter; AD-C30) kerül az üzletekbe.