7 Mpixeles Casio fényképezőgép

0

A 7 Mpixeles, 4x-es zoomos Casio Exilim EX-P700 nem csak programautomatika módban, hanem rekesz-előválasztás és zársebesség-előválasztás módokban is működtethető. A korábbi modell képességei tovább öröklődtek, sőt, a nagyobb felbontású CCD ellenére a sorozat sebessége is megmaradt 3 kép/mp-en, igaz, az egy sorozatban készíthető képek száma 6-ról 5-re csökkent. A Canon optika 33-132 mm-nek megfelelő fókusztávolságra állítható be, fényereje jó: f/2,8-4. Említésre méltó a fekete burkolat, amely professzionális külsőt kölcsönöz a nagy felbontású fényképezőgépnek.



sajtóközlemény:

Az új EXILIM PRO EX-P700-as 7.2 megapixellel és fekete burkolattal már a rajtrácson

Budapest, 2004. augusztus – A hűvös eleganciát sugalló új modell már első ránézésre sejteti a benne rejlő professzionális fotográfiai technológiát. Az EXILIM PRO EX-P700.
Ez a 7.2 megapixeles effektív felbontást teljesítő modell a PRO termékvonal második generációjaként kerül bemutatásra. Az új készülék kompromisszumok nélkül teljesíti az ambiciózus fotósok által támasztott legmagasabb szintű elvárásokat is. A nagy fényerejű, 4X-es nagyításra képes Canon optika, valamint a 7 megapixeles felbontás messze túlszárnyalja a kategória szokásos sztenderdjeit. Mindemellett innovatív megoldások egész sora segíti a fotóst a kiváló minőségű, professzionális képek elkészítésében. Azok számára pedig, akik a technikai képességek mellett kiemelt fontosságot tulajdonítanak gépük megjelenésének is, a 700-as PRO fekete, matt és fényes felületekben váltakozó, markáns külsője igazi különlegesség lehet.
Mindegy, hogy egy divatbemutatón vagy más mozgalmas eseményen járunk éppen, a gyenge megvilágítási körülmények és a kiszámíthatatlan forgatag még egy hozzáértő fotósnak is komoly kihívást jelenthetnek. Az EXILIM EX-P700 a nagy fényerejű optikának és a CASIO által alkalmazott SUPER LIFE-battery-nek köszönhetően, ilyen helyzetekben is kiválóan helytáll. A gép bekapcsolást követően kb. 2 mp-en belül1 üzemkész: élességállítás, exponálás és voilá – az este sztárjai máris visszaköszönnek a nagy felbontású, 2″-os színes TFT kijelzőn.
A 0.01 mp-es kioldó késedelem csak az egyik adat a sok közül, amely a gép figyelemreméltó gyorsaságát illusztrálja. A minden esetben gyors élességállítást a hibrid auto fókusz rendszer segíti, míg az auto makró funkció révén a gép automatikusan váltja az élességállítási módot – normál és makró felvétel között – az aktuális tárgytávolság függvényében. A célpontos AF mellett természetesen választható a multi (7 pontos) automatikus élességállítás is. Az utóbbi beállításnál a gép a lehetséges 7 élességállítási pont közül azt választja, amelynél a tárgytávolság a legrövidebb. Mindezen felül, Free AF üzemmódban az EX-P700-as lehetőséget ad az élességállítási pont teljesen szabadon történő megválasztására is, kijelölve arra a kép tetszőleges pontját.
Az úgynevezett Multi Bracketing funkció alkalmazásával a fényképezőgép sorozatokat tud készíteni a legkülönbözőbb beállításokkal, majd a feladat végeztével az elkészült képek közül kiválaszthatók a legjobbak. Amennyiben egy kép pedig túl sötétre sikerült volna – az esetleg gyenge megvilágításban – a Vaku Asszisztens funkció azonnal teszi a dolgát és elvégzi a szükséges korrekciókat.
Az alapvető, például a fehér egyensúlyt vagy az érzékenység értékeit érintő beállítások gyors elvégzését a PRO sorozatban megjelenő EX gomb használata teszi lehetővé. Ha ez még nem lenne elég, az EX-Finder-nek nevezett grafikus menürendszer segít a manuális beállítások gyors és precíz elvégzésében, ugyanakkor ellátja a fotóst minden fontosabb fotográfiai információval.
A rekeszérték és a záridő helyes megválasztásában a Manual Assist funkció hivatott segíteni. Ez az alkalmazás példákkal jelzi az adott beállítás várható hatását az elkészülendő képre, nagyban megkönnyítve ezzel a fotós munkáját.
A BESTSHOT mód profi beállításai természetesen a 700-as PRO repertoárjából sem hiányozhatnak. Az itt bemutatásra kerülő készülékben 27 látványmintát találunk előre rögzítve, melyek között korábban még nem alkalmazott motívumokat is fellelhetünk, mint például az „enyhe fókusz” vagy a „sport” beállítások. A Business Shot elnevezésű látványminta a prezentációkon kivetített, trapéz formává torzult diák korrekcióját végzi el, teljes szembe nézeti képpé varázsolva az azokról készült felvételeket. Végül, de nem utolsó sorban, meg kell említenünk az Ikon Segéd elnevezésű programot, mely a különböző fotográfiai módok között hivatott segíteni az eligazodást.
A készülék csatlakozási lehetőségei révén az elkészült képek, sorozatfelvételek vagy akár a hanganyaggal is rendelkező, korlátlan hosszúságú videók minden nehézség nélkül megtekinthetők TV-n vagy a számítógépre történő áttöltés után.
A készülékhez mellékelt vezeték nélküli távirányító, vagy az opcionálisan megvásárolható szűrők, előtét lencsék tökéletes kiegészítői ennek a nagyszerű fényképezőgépnek.
Az EXILIM PRO EX-P700-as modell forgalmazása várhatóan október elején kezdődik meg.