Új zoomos 5 Mpixeles Casio-k

0

A Casio EX-Z50 és EX-Z55 modellek között csak a hátsó LCD mérete és felbontása a különbség. Míg a Z50 „csak” 2″-os 85e pixeles LCD-vel, addig a Z55 2,5″-os, 115e pixeles LCD-vel büszkélkedhet. Az 5 Mpixeles CCD-re a Pentax által kifejlesztett „elcsúszó”-optika vetíti a képet, amely 35-105 mm-nek megfelelő fókusztávolságú. A videórögzítés során a 320×240 pixeles mozgóképeket a kártya teljes kapacitásáig rögzíthetjük. Az EX-Z50 és EX-Z55-ben is használhatjuk az ebben a sorozatban már megszokott világóra és naptár funkciókat.







sajtóközlemény:

Hamarosan megjelennek az új zoomos EXILIMEK:
„EX-Z50 és EX-Z55”

Budapest, 2004. augusztus – A nyaralásnak vége, de az élet koránt sem áll meg. Újabb és újabb, valamiért érdekes, különleges pillanatok megörökítéséhez kínál kiváló eszközöket a CASIO a közel jövőben megjelenő EX-Z50-es illetve az EX-Z55-ös típusjelű készülékeinek bemutatásával. A még tökéletesebb képminőséget az effektív 5,0 megapixeles felbontás, a 3X optikai zoom és az ultrakompakt felépítésben összpontosuló innovatív funkciók sora garantálja.
Az EX-Z55-ös modell kis méretei ellenére nem kevesebb mint 2,5″-os TFT színes kijelzővel büszkélkedhet! A kiemelkedően nagy méretű LCD monitor alkalmazásával az élőkép illetve az elkészült mozgó felvétel vagy pillanatfelvétel minden apró részlete kiválóan szemügyre vehető. Az úgynevezett FIL technológia lehetővé tette az átnézeti kereső LCD monitorba történő integrálását, így a nagyobb kijelző megnövekedett helyigénye ellenére is tartani tudták a tervezők a 2″-os LCD-vel rendelkező Z50-es modell méreteit.
Az ámulatba ejtő megjelenés persze nem minden! A finom megmunkálású fémházba épített, új generációs EXILIM modellek a SUPER LIFE BATTERY révén kb. 390 illetve 400 kép (CIPA standard szerint) elkészítéséhez rendelkeznek elegendő energiával egyetlen feltöltés után. Ez gyakorlatilag 260 felvétellel több, mint a korábbi EX-Z4-es modell esetében.
További említést érdemel az úgynevezett Auto Makro mód. Mindkét új készülék képes arra, hogy a normál auto fókusz mód illetve a makró felvételi mód közül a körülmények függvényében automatikusan válasszon. A Vaku Asszisztens-nek nevezett funkció ugyanakkor a túl sötétre sikerült felvételek automatikus korrigálását végzi el.
A BESTSHOT látványminták alkalmazásával az összetettebb fotográfiai kihívások is könnyen leküzdhetők. Elég az előre rögzített profi beállítások valamelyikét néhány gombnyomással kiválasztani és a készülék az adott szituációhoz leginkább megfelelő beállításokra tér át egy szempillantás alatt.
Az EX-Z50 / EX-Z55 rendelkezik többek közt az újdonságnak számító Business Shot látványmintával is, amely kimondottan az előadások ill. bemutatók számára lett kifejlesztve. A terem szélén vagy egy távolabbi sarkában ülő üzletember nyilvánvalóan csak perspektívikusan torzult felvételeket tud készíteni az előadás diáiról. A most megjelenő Business Shot funkció lehetőséget ad arra, hogy ezeket torzult képeket korrigálva, az előadás kivetített anyagát totál képek formájában örökítsük meg.
A spontán felvételek elkészítése sem lehet probléma többé a közvetlen funkcióválasztó gombok alkalmazásának köszönhetően. A REC gomb megnyomását követően mindkét modell kb. 1,6 mp (kikapcsolt vaku esetén) alatt már készen is áll az első felvétel elkészítésére. A 0,01 mp-es kioldó késedelem (élességállítást követően) pedig minimálisra csökkenti annak az esélyét, hogy a téma elmozduljon még mielőtt a kép ténylegesen elkészülne.
Természetesen mozgófelvétel készítésére is van lehetőség. A Movie módot kiválasztva korlátlan hosszúságú (a felvétel hosszát csak a rendelkezésre álló memória nagysága korlátozz) film készíthető, hangrögzítéssel együtt.
A két új készülék jelzéseit az Ikon Segéd funkció teszi könnyen érthetővé, soha nem látott módon megkönnyítve ezzel a fényképezőgép kezelését.
A készülékek akkumulátorát a tartozék USB dokkoló egység közbeiktatásával lehet feltölteni és ugyanezen eszköz teszi lehetővé a memóriában tárolt képek számítógépre másolását is. A tartozék dokkoló egységen, USB kábelen, hordszíjon, nagy kapacitású Li-ion akkumulátoron (SUPER LIFE BATTERY) és szoftver CD-n felül számos kiegészítő, mint például mobiltöltő (BC-30L) illetve többféle fényképezőgép tok vásárolható meg igény szerint mindkét modellhez.
Az EX-Z50-es és EX-Z55-ös modellek várhatóan 2004. októberétől jelennek meg az üzletekben.