Ismét az egyszerűség jegyében: Olympus C-470Z

0

Az Olympus C-470 Zoom automata digitális fényképezőgép nem csak felbontásában különbözik a korábban bemutatott C-370 Zoom-tól. Az 1/2,5″-os 4 Mpixeles CCD-re egy új optika vetíti a képet, amelynek fókusztávolsága kisfilmes renszerbe vetítve 35-105 mm-nek felel meg. A fényerő sajnos kissé elmarad a kompakt 3x-os zoomoptikák fényerejétől, itt f/3,1-5,2. Az érzékenységet a gép ISO64 és ISO250 közöttire állíthatja, illetve beltérben akár ISO500-ra is felkapcsolhat a gép. A fénymérés középpontosan súlyozott átlagolt. A 4 és 1/1000 mp közötti zársebességet szintén a gép számolja ki. A fehér-egyensúly automatikus beállításon kívül 4 előre definiált érték valamelyikére is állítható. A program automatika módon kívül 8 témamód is rendelkezésre áll, melyek között megtalálható a portré, az éjszakai, a beltéri, valamint a hó téma is.

A fényképezőgépben nincs integrált memória, mint a C-370Z-nél volt, itt csak xD kártyákat használhatunk, melyből a gyári csomagolásban 16 MB-ost kapunk. A hátlapjára a C-370Z-énél nagyobb, 1,8″ képátlójú, 134 ezer pixeles „Sunshine” LCD-t szereltek.

A részletes paramétereket adatlapunk tartalmazza.



SAJTÓKÖZLEMÉNY

Egyszerű fotózás nagy fotografikus hatással

Az Olympus C-470 ZOOM

Köln, 2004. szeptember 27. – Az Olympus C-470 ZOOM kiváló minőségű eredményeket és problémamentes kezelést biztosít elérhető áron. Ez a négymillió pixeles modell könnyen kezelhető funkciókat tartalmaz vonzó és kompakt vázban. A 3x-os optikai zoommal ellátott objektív színpompás, éles képeket készít, míg a nyolc expozíció-vezérlési program bárki számára segítséget nyújt a kiváló képek készítésében. A fényképezőgéppel mozgóképrögzítés és hangfelvétel is lehetséges. A szuper makró üzemmód nagyon hasznos részletes képek készítésekor, akár 9cm távolságból is.

A fényképezőgép készítésekor a könnyű kezelhetőségre és a szigorú technikai minőségi szabványokhoz való ragaszkodásra, egyaránt nagy hangsúlyt fektettek. A legtöbb felhasználó és körülmény számára az automatikus üzemmód elegendő. Az Olympus C-470 ZOOM a nehezebb fényképezési körülményekre nyolc expozíció-vezérlési programot tartalmaz, mint például a portré, a beltéri felvétel vagy a vízpart és hó. A felhasználók filmfelvétel üzemmódban mozgókép felvételeket rögzíthetnek, ekkor a felvételt csak a rendelkezésre álló memória mennyisége korlátozza. Az eredmény lejátszása és megosztása a barátokkal, a beépített 1.8 hüvelykes „napfény” LCD-n lehetséges.

A négymillió pixeles felbontással büszkélkedő, valamint a jobb képminőség és rövidebb feldolgozási idő érdekében TruePic TURBO processzorral felszerelt fényképezőgép a különféle témákat a legjobb minőségben örökíti meg. A precíziós 3x-os optikai zoommal és három aszférikus lencsével rendelkező objektív (35mm-es megfelelője 35-105mm) segítségével közelebb kerülhetünk a témához. Az intenzívebb nagyításhoz a felhasználók igénybe vehetik a varratmentes 4x-es digitális zoomot, így 12x-es maximális nagyítás válik lehetővé. Mindemellett szuper makró üzemmódban akár 9cm-es távolságból is könnyedén lehet felvételeket készíteni.

Ezekkel az egyszerűen alkalmazható funkciókkal nehéz letenni a fényképezőgépet. A hosszan tartó fotózási élvezet érdekében az Olympus C-470 ZOOM új, tartós lítium-ion akkumulátorral kerül forgalomba, ami jelentősen több felvétel készítését teszi lehetővé újratöltés előtt. Amikor a képek nyomtatására kerül a sor, a PictBridge támogatásnak köszönhetően egyszerűen és közvetlenül nyomtathatjuk ki felvételeinket a kompatibilis nyomtatókon, mint például az Olympus P-10 nyomtatón.

A kiváló minőségű eredmények, a különféle funkciók és a könnyű kezelhetőség területén – az Olympus C-470 ZOOM minden tekintetben első helyen áll.
Várhatóan 2004. őszén kerül kereskedelmi forgalomba. A csomag tartalmazza az új Olympus Master 1.0 szoftvert és egy 16MB-os xD-Picture Card memóriakártyát is.

Olympus C-470 ZOOM főbb tulajdonságai:

  • 4,0 millió pixeles felbontás
  • 3x-os optikai zoom (35mm-es megfelelője 35-105mm) f3,1-5,2
  • 1,8 hüvelykes „napfény” LCD (134.000 pixel)
  • 8 expozíció-vezérlési program (pl. portré, éjszakai felvétel és beltéri felvétel)
  • Mozgóképrögzítés hangfelvétellel
  • PictBridge támogatás
  • TruePic TURBO processzor
  • Ergonómikus váz
  • A csomag tartalma:
    • 16MB-os xD-Picture Card memóriakártya
    • Új akkumulátor (LI-12B, 1230mAh) és töltő
    • Olympus Master 1.0 szoftver